Ünneplés

2018.06.22. 13:00

Szent Iván-éji varázslat Hévízen

Tűzgyújtással, parázson járással, kulturális programokkal ünnepelték Szent Iván éjszakáját – néhány nappal a hivatalos dátum előtt – az egregyi rendezvénytéren.

Péter Árpád

Sólyomfi Nagy Zoltán sámánszertartással gyújtott tüzet Fotó: Péter Árpád

A múzeum előtt kívánságlámpást készíthettek az érdeklődők, s működött a jósda is, a többi vendég pedig Kassai Lajos lovasíjász előadását nézhette meg, hangfürdőzhetett Ábrahám Beátával, majd Sólyomfi Nagy Zoltán táltos és Tóth Fanni zenés műsorára lazulhatott el, vagy akár meditálhatott a csillagos ég alatt, a zöldben pihenve.

Sólyomfi Nagy Zoltán sámánszertartással gyújtott tüzet Fotó: Péter Árpád

– Ezek a dalok olyan világot idéznek meg, amely egyértelmű, amelyben minden az, aminek látszik – fogalmazott Sólyomfi Nagy Zoltán. – Ma nagyon nehéz eligazodni, a szó hétköznapi és nemesebb értelmében is: sokkal nehezebb igazzá válni, mert nincsenek meg a kapaszkodóink. A táltos az este folyamán sámánszertartással gyújtotta meg azt a tüzet, amelynek parazsán a legbátrabbak végigsétálhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!