Programok a várnál

2018.06.14. 10:00

Keresik a megye legjobb süteményét a felsőrajki rendezvényen

Rengeteg programmal készülnek a szervezők június 30-án a VI. Térségi Kulturális és Gasztronómiai Kiállítás és Vásár apropóján. A rendezvény keretében rendezik meg többek között a megyei süteményversenyt is.

Pásztor András

Dr. Csikós Andrea Dóra, a Leader szervezet vezetője, Vigh László országgyűlési képviselő, valamint Polák Anett szervező a felsőrajki sajtótájékoztatón Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Mint azt a tegnapi sajtótájékoztatón Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, a rendezvény egyik ötletgazdája elmondta: a termelői vásáron ezúttal is helyi és környékbeli kistermelők árulják majd portékáikat, de a finom sajtok, lekvárok és egyéb kézműves termékek mellett 300 liter húsos káposztával, 120 liter halászlével és hatalmas adag vadpörkölttel is készült a település a vendégek fogadására.

– Az idei rendezvény fővédnöke Palkovics László miniszter lesz, aki a megye valamennyi parlamenti képviselőjével és közszereplőjével együtt vidám vetélkedőben vesz részt a színpadon – árulta el Vigh László, aki felidézte: az elmúlt években a politikusokra tehénfejés, hurkatöltés, kukoricamorzsolás várt.

Dr. Csikós Andrea Dóra, a Leader szervezet vezetője, Vigh László országgyűlési képviselő, valamint Polák Anett szervező a felsőrajki sajtótájékoztatón Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az egész napos program részeként rendezik meg a megyei süteményversenyt, melyre minden zalai település egy házilag készített finomsággal nevezhet. A szervezők az idén a verseny témájául a lakodalmat választották, tehát olyan édességeket vár a zsűri, melyek a lakodalmak elengedhetetlen elemei.

Természetesen kulturális programokból sem lesz hiány, a Gála Társastánc Klub mellett a Hevesi Sándor Színház művészei is fellépnek, de lesznek ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok is, valamint veteránautó-kiállítás is színesíti a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!