Program

2018.06.09. 08:00

Ifjú konyhafőnököket várnak nyári táborba Kanizsán

„Keri konyhafőnök” címmel június 18. és 22. között junior napközis tábort szervez a Thúry Szakképző Iskola a kanizsai Raffi Tehetségműhellyel karöltve.

Benedek Bálint

Fotó: pixabay.com

A program részleteiről tegnap az iskolában tartottak sajtótájékoztatót. Richter Lászlóné igazgató elmondta: szeretnék az általános iskolás 4-8. osztályos diákokat megszólítani, hiszen ennek a korosztálynak hamarosan döntenie kell, milyen irányba tanuljon tovább.

– A gyerekek nincsenek tisztában a szakmák jelentésével – fogalmazott az igazgató. – Az első állomás, hogy egy nyári tábor keretében a szakács és a cukrász mesterség alapjaiba nyerhetnek betekintést.

A Raffi Tehetségműhely irodavezetője, Nagy-Péterfi Rita elmondta: örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, és az iskolával együtt igyekeznek a fiataloknak életre szóló élményt szerezni a táborban. A hét során a 21 fős, gyerekekből álló társaság megismerkedhet a magyar mellett az olasz, a francia és a görög gasztronómiával, a jellegzetes ételek elkészítésével. A foglalkozások a piacon, az alapanyagok beszerzésével kezdődnek, de megismerhetik a fűszereket, jelentőségüket és felhasználásukat is.

– Tervezünk üzemlátogatást, ahol az adott szakma legjobbjai tartanak bemutatókat – tette hozzá Nagy-Péterfi Rita. – A legfontosabb viszont, hogy a gyerekek saját kézzel alkossanak, s a hét végén a legjobban teljesítők díjat kapnak.

(Kiemelt kép forrása: pixabay.com)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!