2018.06.17. 10:00
Fantasztikus nyári ebéd a családnak: Fűszervajas csirkemell majonézes cukkinisalátával
Szereti a család a csirkemellet? Próbálja ki ezt a receptet!
Fotó: mindmegette.hu
A csirkemell és a majonéz fantasztikus párosítás, még jobb, ha utóbbi házilag készül. Íme, egy szuper recept a mindmegette.hu-ról, melyet akár ezen a hétvégén is kipróbálhat!
Hozzávalók:
A házi majonézhez:
1 db tojás
1 ek mustár
só
bors
1 dl étolaj
1 tk almaecet
A salátához:
1 db zöldalma
1 db citrom
2 szál szárzeller
1 db kisebb cukkini
A csirkemellhez:
20 dkg csirkemell filé
só
bors
Elkészítés
Először elkészítjük a majonézt: a tojássárgáját elkeverjük a mustárral, egy csipet sóval és őrölt borssal, majd folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az étolajat, míg szép, fényes, jó állagú majonézt nem kapunk. Végül hozzákeverjük az almaecetet.
A szárzellert, zöldalmát és cukkinit lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk, esetleg gyaluljuk, majd egy fél citrom levével meglocsoljuk.
A cukkinis keveréket a majonézbe forgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg a csirkemellünk el nem készül.
Az egész csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, olívaolajon körbepirítjuk. A pirítás végén egy csipet fiss kakukkfüvet, fokhagymát és vajat adunk hozzá.
Vajból, reszelt sajtból, a felaprított petrezselyemből és snidlingből fűszervajat készítünk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A körbepirított csirkemellbe hasítékokat vágunk, és ezeket a hasítékokat megtöltjük a fűszervajjal
A csirkemellet visszahelyezzük a serpenyőbe, fehérbortöntünk alá és 175 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk ne száradjon ki, de ne is maradjon rózsaszín!
Ha kész a csirkemell, felszeljük és a tányérra halmozott majonézes salátára helyezzük.