Szuper recept

2018.06.17. 10:00

Fantasztikus nyári ebéd a családnak: Fűszervajas csirkemell majonézes cukkinisalátával

Szereti a család a csirkemellet? Próbálja ki ezt a receptet!

zaol.hu

Fotó: mindmegette.hu

A csirkemell és a majonéz fantasztikus párosítás, még jobb, ha utóbbi házilag készül. Íme, egy szuper recept a mindmegette.hu-ról, melyet akár ezen a hétvégén is kipróbálhat!

Fotó: mindmegette.hu

 

Hozzávalók:

A házi majonézhez:

1 db tojás

1 ek mustár

bors

1 dl étolaj

1 tk almaecet

A salátához:

1 db zöldalma

1 db citrom

2 szál szárzeller

1 db kisebb cukkini

A csirkemellhez:

20 dkg csirkemell filé

bors

Elkészítés

Először elkészítjük a majonézt: a tojássárgáját elkeverjük a mustárral, egy csipet sóval és őrölt borssal, majd folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az étolajat, míg szép, fényes, jó állagú majonézt nem kapunk. Végül hozzákeverjük az almaecetet.

A szárzellert, zöldalmát és cukkinit lereszeljük vagy nagyon apróra vágjuk, esetleg gyaluljuk, majd egy fél citrom levével meglocsoljuk.

A cukkinis keveréket a majonézbe forgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és a hűtőbe tesszük addig, amíg a csirkemellünk el nem készül.

Az egész csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, olívaolajon körbepirítjuk. A pirítás végén egy csipet fiss kakukkfüvet, fokhagymát és vajat adunk hozzá.

Vajból, reszelt sajtból, a felaprított petrezselyemből és snidlingből fűszervajat készítünk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A körbepirított csirkemellbe hasítékokat vágunk, és ezeket a hasítékokat megtöltjük a fűszervajjal

A csirkemellet visszahelyezzük a serpenyőbe, fehérbortöntünk alá és 175 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk ne száradjon ki, de ne is maradjon rózsaszín!

Ha kész a csirkemell, felszeljük és a tányérra halmozott majonézes salátára helyezzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!