Pác a lelke mindennek

2018.06.29. 12:00

A zalaegerszegi mesterszakács hasznos tanácsai

A profik szinte minden húsfajtával sikeresen grillezhetnek, a kezdők inkább a csirke, a pulykamell és a sertéstarja mellett maradjanak.

ZH

Nem szárad ki, ha jól előkészítettük Fotó: Shutterstock

Ezt javasolja Simon Frigyes zalaegerszegi mesterszakács, ugyanis a szárnyasok megfelelő pácolási idő és szeletvastagság esetén kellően szaftosak maradnak, a tarja zsírtartalma pedig szintén megvédi a szabad tűzön sütés során bekövetkező kiszáradástól. Séfünk a szárnyasokat is 2-3 napig pácolja fűszerkeverékkel vagy zöldfűszerekkel, bő olajban.

Nem szárad ki, ha jól előkészítettük
Fotó: Shutterstock

A gondos előkészület meghozza gyümölcsét, az olaj lazítja a rostokat, melyeket átjár a fűszer. A sertéshúsok esetében csak akkor használjuk a klopfolót, ha vastagabb szeleteket sütünk az átlagosnál. Ezután már csak a sütési időre kell odafigyelni, a csirke- és pulykamellet csupán 3-4 percig szabad sütni. Mellette közben megsül a zöldség, a paprika, cukkini, paradicsom. (Azonban a héjában hagyott burgonyát a fóliában ajánlatos korábban a parázsba tenni.) Simon Frigyes a sertésszűzből saslikot készít, ekkor a hús átveszi a vele sütött hagymák ízét is.

A grillezés szabadidős társasági esemény, természetesen azonnal tálalunk, a húsok így lesznek ízletesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!