Vidám dal

2018.02.11. 17:30

„Répásított” világsláger – A Despacito dallama találkozott Miklósfa legismertebb zöldségével

A miklósfai városrész Mindenki Házában működő Szirének énekkara vidám társaság. A hétéves csoport színes repertoárral örvendezteti meg a közönségét. Ezúttal eléggé meglepték híveiket, hiszen nemrégiben a répafőző fesztiválra himnuszt írtak. Az internetes videómegosztó portálok kedvencét, Luis Fonsi Despacito című slágerét dolgozták fel. Vagy, ahogy a tagok mondták: „répásították”. A Jó a répa című dal mindenkinek elnyerte a tetszését.

Benedek Bálint

A Miklósfai Szirének vidám csapatának kerékrépahimnusza sikert aratott. Balról, első sor: Ibriksz Zoltánné, Lengyelné Gerencsér Piroska, Horváth Tamásné, Takácsné Mátés Mária. Második sor: Antalné Horváth Mária, Szabó Mária, Püspökiné Jámbor Zsuzsanna, Köteles Józsefné és Hári Ferencné Fotó: Szakony Attila Mellékletek terület

A jórészt miklósfai asszonyokból megalakult együttes vezetője, Püspökiné Jámbor Zsuzsanna ének szakos tanár, akivel már az első pillanattól kezdve megtalálták a közös hangot.

- Először magyar, főleg zalai gyűjtésből származó népdalokat énekeltünk – mesélte a Szirének vezetője. – Aztán, mivel a hölgyek egyre bátrabban eresztették ki a hangjukat, felvettük a repertoárunkba a nótákat, a musicalrészleteket, operetteket, sőt még a könnyűzenével is megbarátkoztunk.

A Miklósfai Szirének vidám csapatának kerékrépahimnusza sikert aratott. Balról, első sor: Ibriksz Zoltánné, Lengyelné Gerencsér Piroska, Horváth Tamásné, Takácsné Mátés Mária. Második sor: Antalné Horváth Mária, Szabó Mária, Püspökiné Jámbor Zsuzsanna, Köteles Józsefné és Hári Ferencné
Fotó: Szakony Attila

A Szirének vallják: mindig azt énekelnek, amihez éppen kedvük szottyan, csupán szeretnék magukat jól érezni. A heti egy próbájuk alkalmával mindig van idő beszélgetésre is, ezért gyakran új ötleteket vetnek fel a tagok.

- A kerékrépafőző fesztivál nagykorúvá érett, ugyanis 18. alkalommal szervezték meg, ezért úgy döntöttünk, a jeles napra új szerzeménnyel jelentkezünk – folytatta a vezető. – A Despacitót annyiszor hallottam az elmúlt időszakban a rádióban, hogy az egész dallamvilága a fejemben volt.

Meghallgatunk egy magyar paródiát, majd szinte egymás szavába vágva tódultak a jobbnál jobb ötletek. Ez a dal nemcsak egy répahimnusz, hanem mindegyikünkből egy kis darab. Persze vannak benne humoros részek, de alapvetően azt szerettük volna kifejezni, hogy mennyire büszkék vagyunk a kerékrépára. A végeredménybe belesűrítettünk minden szerintünk a zöldségünkről lényeges információt, ezért a szöveg eléggé nehéz lett, rengeteg gyakorlás kellett ahhoz, hogy tökéletes ritmusban adhassuk elő.

A siker nem maradt el, a közönség azóta is minden fellépésen külön kéri, hogy énekeljék el a speciális dalt. Sőt, már megvan a következő fel-adat, ezúttal a városrész himnuszán dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!