Önkiszolgáló szervizek

2018.02.23. 11:00

Elromlott az autód? Szereld meg!

Önmagad akarod javítani az autód egy profin felszerelt szervizben, anélkül, hogy milliókat kellene befektetned? Ma már ez is lehetséges.

Horváth-Balogh Attila

Ha kell, Rácz Kornélnak szakmai segítséget is kell nyújtania - itt éppen egy fékbetétcserénél működik közre Fotó: A szerző

Habár Nyugat-Európában már működik több, úgynevezett Szereld magad!-szerviz, nálunk még nem annyira elterjedt ez a lehetőség. A Dunántúlon például bizonyosan csak egy ilyen, önkiszolgáló típusú szerviz működik, mely nemrég nyílt meg Nagykanizsán.

– Az ötlet onnét jött, hogy édesapámmal régóta foglalkozunk autóépítéssel, s kerestünk egy helyet, ahol hódolhatunk eme szenvedélyünknek – bocsátotta előre Rácz Kornél, a szerviz tulajdonosa.

– Találtunk egy épületegyüttest, ami korábban egy áruház volt, s kibéreltük az egyik raktárhelyiségét. Azonban ez meglehetősen nagy méretű, s gazdaságtalan, ha csak az autóépítésre használjuk. Gondolkodtunk, gondolkodtunk, mihez is lehetne kezdeni, hogy ne legyen ráfizetéses a dolog, egyszer csak megfogalmazódott az ötlet: csináljunk egy önkiszolgáló, Szereld magad!-autószervizt.

Ha kell, Rácz Kornélnak szakmai segítséget is kell nyújtania – itt éppen egy fékbetétcserénél működik közre Fotó: A szerző

Van rá igény

Rácz Kornél elmondta: eddig úgy tűnik, ez jó ötlet, van igény rá. Az önkiszolgáló szerviz lényege: óradíj alapján ki lehet bérelni a szervizt, ahol minden eszköz rendelkezésre áll, még emelő is. Érdekes tapasztalat, hogy nem kizárólag teljesen profi szakemberek, vagy az autószereléshez csak valamelyest értő műkedvelők veszik igénybe a szolgáltatást, hanem olyanok is, akik abszolút nem értenek az autóhoz, de szeretnék olcsóbban megúszni az elromlott alkatrész cseréjét.

Ilyenkor bizony, általában szükség van némi szakmai segítségre...

– Természetesen, mivel itt mindenki maga szereli az autóját, az ebből fakadó hibákra, károkra nem vállalhatunk felelősséget – hangsúlyozta. – Mint ahogy arra sem, ha valaki egy szerszámmal kárt okoz a kocsijában, vagy egy munkaeszközt szándékosan tesz tönkre. Nyilván, az anyagfáradásból eredő szerszámtörések nem tartoznak bele ebbe a körbe. S természetesen, a beépítendő alkatrészt az ügyfélnek kell megrendelnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!