Kertbarátok

2018.01.12. 12:00

Borászati tanácsadást és Vince-napon pincejárást is tartanak Lentiben

A decemberi évzárót követően január közepén megkezdődik az idei programsorozat a helyi Kertbarát Kör Egyesületnél.

Korosa Titanilla

Az elmúlt év végén a Márton-nap és az újbor szentelés, majd az évzáró rendezvényt követően további programokat szervez tagjai számára a kertbarátkör.

Január 15-én, hétfőn a művelődési központban Borhóbort címmel elméleti-gyakorlati borászati előadásra került sor. A szakmai rendezvényen Kántor Mónika szőlész-borász mérnök közreműködésével igyekeznek majd a gazdák kóstolást követően megállapítani a borhibákat, illetve a borbetegségeket. Ezután szó lesz a megelőzésről, a javításról, tisztító kezelésekről, stabilizálásról és a borharmónia kialakításáról is.

Január 20-án nemzetközi Vince-napnak lesz házigazdája az egyesület. A rendezvényen részt vesznek a sok éves hagyománynak megfelelően a lendvai, valamint a rédicsi borászok, de érkeznek vendégek Tormaföldéről és Csentéről is. A program 13.30 órakor a Véber-pincénél kezdődik, a délután folyamán megtartják a vesszővágást, valamint annak megáldására is sor kerül és termésjóslásra is. A ceremónia mestere ez alkalommal dr. Pálfi Dénes kertészmérnök lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!