Téli kirándulás

2018.01.09. 17:51

3+1 zalai program a hétvégére

A hidegebb időben is mozduljunk ki, sétáljunk, kiránduljunk Zala megyében! Mutatunk néhány szabadtéri programot!

Mihály Szilvia

Fotó: Mihály Szilvia

A következő hétvégére van néhány különleges programajánlatunk, ahol az egész család jól érezheti magát.

Ne feledkezzünk meg a téli kirándulások során a réteges öltözködésről, és vigyünk magunkkal termoszban meleg teát is, hogy ne fázzunk meg!

  • Sólyomvadászat
  • Gyenesdiáson január 13-án a Vadászati Egyesület Sólyom Rendje szervez nyílt napot a település és Keszthely között elterülő vadászmezőn. A 10 órakor kezdődő megnyitót a keszthelyi Vadászati Múzeumban tartják, ezt követően vonulnak le a Festetics Állatparkhoz, ahonnét a vadászat indul. 16 órakor a sólymok által elejtett vadakat ünnepélyesen bemutatják a résztvevőknek.

  •  Geotúra Hévízen
  • A túra egy bő kétórás tárlatvezetés a Hévízi-tó hidrogeológiai múltjáról, gyógytényezőiről, élővilágáról, a véderdők szerepéről, és az itt végzett természetvédelmi kezelésekről-olvashatjuk a szervezők tájékoztatójában.

    Fotó: Mihály Szilvia

    Január 14-én 14 órakor indul a következő túra a tófürdő főbejáratától. Egy könnyű, 4-5 km-es sétára készüljünk az időjárásnak megfelelő öltözékben. Információk az előzetes regisztrációról az alábbi oldalon.

  • +1 Vizibivalyok és szürkemarhák Zalában
  • A Kis-Balaton melletti bivalyrezervátum egész évben várja a látogatókat. Minden nap 9-16 óra között nézhetjük meg a különleges állatokat. Kitáblázott sétaút segíti a tájékozódást. Nemrég született meg az állatpark legújabb lakója, őt is meglátogathatjuk!

    Fotó: Facebook/Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

    Keszthely és Gyenesdiás határában nem csak szürkemarhákkal, hanem mangalicákkal, szamarakkal, bárányokkal is megismerkedhetnek a látogatók. A téli időszakban kedvező időjárás esetén ingyenes a belépés a több mint 4 hektáros Festetics Állatparkba.

    Fotós: Mihály Szilvia

    Várjuk az Ön képeit is téli zalai kirándulásokról!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!