Téli sport

2017.11.26. 11:58

Hol korcsolyázhatunk ezen a télen Zalában?

Az előző évben szerencséje volt a téli sportok kedvelőinek, a befagyott Balaton jege több hétig alkalmas volt korcsolyázásra. Összegyűjtöttük, idén hol korizhatunk Zala megyében.

Mihály Szilvia

Fotó: Mihály Szilvia

A legnagyobb zalai korcsolyapálya a Balaton, de nem minden évben fagy be annyira, hogy alkalmas legyen a sportolásra.

Összegyűjtöttük, hogy idén hol tudunk Zala megyében hódolni ennek a téli sportnak.

  • Zalaegerszegen a Jégcsarnokban van lehetőség közönség korcsolyázásra is. Szombaton 10-12 és 17-20 óra között korizhatunk, vasárnap 17-20 óra között várják a csúszkálni vágyókat. Ha nincs saját korcsolyánk, itt kölcsönözhetünk is. A kisfilmen láthatjuk, hogy aki komolyan foglalkozik a korcsolyázással, több sportágban is kipróbálhatja magát.

  • Zalaegerszegen a Dísz téren az Adventi vásár idején szabadtéri műjégpályát üzemeltetnek, ahol szintén tudunk korcsolyát is bérelni. Itt délelőtt ovis korcsolyázás lesz, de délután és kora esti bárki kipróbálhatja magát az ország egyik legnagyobb szabadtéri műjégpályáján.
  • Nagykanizsán is az adventi vásárhoz kapcsolódik a jégpálya nyitása, az Erzsébet téren tudnak kicsik és nagyok is csúszkálni.
  • Hévízen fedett helyen, a piac csarnoképületében alakítják ki minden télen a korcsolyapályát. Itt december első hetétől csúszkálhatunk egészen február közepéig. Az előző években népszerű volt a jégdiszkó, idén is terveznek hasonlót.

  • Keszthelyen december közepén várható a kis jégpálya nyitása a Balaton-parti Energia téren. Ha szerencsés telünk lesz, akkor idén is befagy a Balaton, és ott is gyakorolhatunk. Addig nézzük meg, milyen jó hangulat volt az előző évben az ingyenes pályán.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!