Szépség

2017.10.10. 11:30

Versmondóból lett plus size modell

Pozitív kisugárzás, bájos arc és határozott fellépés. A párjával Hollandiában élő fiatal hölgy, Horváth Csenge most plus size, vagyis nőiesen telt modellként próbál érvényesülni a divat világában.

Benedek Bálint

Pontosan öt évvel ezelőtt még azzal került lapunk hasábjaira, hogy elnyerte az amatőr versmondók Kossuth-díjának számító Radnóti-díjat. Az itt megszerzett tudását szerette volna a színpadon is kamatoztatni, ezért a fővárosi Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola lelkes csapatában a színész mesterség felé fordult.

- Az eltökéltségemet jól mutatta, hogy egyetemi felvételikkel próbálkoztam, remekül ment, de az utolsó rostákon „elvéreztem” – mesélte Csenge. – Eperjes Károly előtt viszont beleadtam mindent, s ezt érezte. A kritikájában annyit mondott: ha ronda lettem volna, akkor felvesz, azonban ő ilyen archoz nem engedhet meg egy ilyen testet. De nem ez tette be a „kaput”.

Horváth Csenge szereti az egyenes beszédet, ha őszintén megmondják a gyengeségeit, hiszen abból tanulhat. A színészetnek akkor fordított hátat, amikor egy rendező átlépte azt a határt, ami erkölcsileg már nem megengedhető. Ez akkora törést jelentett, ami után új impulzusokra vágyott: Hollandiába ment.

- A döntésem meghozatalában sokat segített a Hollandiában élő párom, a lépés kissé drasztikus volt, de belevágtam – mesélte Csenge. – Nehéz volt a beilleszkedés, mert nem beszéltem jól a nyelveket. Kerestem a helyemet, ekkor úgy döntöttem, elkezdek sportolni. Gyerekként mindig mozogtam, s amikor a súlyfeleslegtől elkezdtek fájni a térdeim, elérkezettnek láttam újra átmozgatni magam.

A fiatal lány mindig is duci volt, azonban ebből soha nem származott hátránya. Harmonikus személyisége, pozitív kisugárzása erőt adott számára, ezért nem érezte kellemetlenül magát a bőrében. Ez a fajta önbizalom átragadt a környezetére, akik elfogadták olyannak, amilyen.

- Az edzőteremben először katonai kiképzést imitáló tréningen, súlyzós edzésen, valamint zumbán vettem részt – folytatta. – Utóbbi a latin ritmusokkal, a zenével valósággal felpezsdítette a véremet, a közösség pedig azonnal befogadott, örömmel jártam. Aztán lehetőségem nyílt felállni ugyan egy másik színpadra, de tanítani a mozgásokat, valamint ezt az életérzést átadni. A színészetben csalódtam, ám a zumbának köszönhetően újra megtaláltam a helyemet, s boldogan vetettem bele magam az újabb feladatba. Az állandó mozgásnak hála két ruhaméretnyit fogytam, de ettől nem lettem sovány. Ez egyáltalán nem zavar, szó szerint és átvitt értelemben is így kerek az életem.

A kiegyensúlyozott, boldog és szerelmes lány öröme csak fokozódott, amikor a párja a híres magyar modellhez, Palvin Barbarához hasonlította.

- Ő érthetően elfogult, bár jólesett a bók, de nem foglalkoztam vele – mondta Csenge. – Egészen addig, amíg az órámra járó idegenek maguktól mondták, hogy van némi egyezés az arcunkban, ráadásul a magasságunk is meg-egyezett. Ettől elkezdtem még szexisebbnek érezni magam.

- Szerettem volna kipróbálni magam a plus size modellek világában, ezért Magyarországon fényképezőgép elé álltam – jelentette ki a lány. – Erdős Juci fényképész készített rólam portfóliót, néhány számomra újszerű pózban, sőt szexi fehérneműben is, de egyáltalán nem jöttem zavarba, tetszett ez az újszerű világ.

A duci modellkedés egyelőre gyermekcipőben jár itthon, még továbbra is a vékony lányokat keresik. Ezért jó a mostani ügynökség, amely külföldön próbál állást keresni a lánynak, aki ismét nyitott az újdonságokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!