Nosztalgia

2017.10.25. 15:28

Miről írt a Keszthelyi Hírlap 100 éve? Mutatjuk!

Kíváncsi rá miről cikkezett a lap egy évszázada? Mutatunk két rövid cikket 1917-ből!

Viszketegség, sömör, rüh leggyorsabban elmulasztja a dr. Flesch-féle eredeti Barna zsír. Nincs szaga. Nem piszkit. Mindig eredeti pecsétes dr. Flesch-félét kérjünk. Próba tégely K 1.60, nagy tégely K 3, családi tégely K9. Kapható a helybeli gyógyszertárakban vagy direkt a készitőnél rendelhető: Dr. Flesch E. „Korona” gyógyszertára Győr.

Keszthelyi Hírlap, 1917. október 7. 6. o.

Háború és béke. A legtöbb ember, aki a harctéren járt, mondhatja, hogy csak a szerencséjének köszönheti, hogy életben maradt... Békében épen ugy mint a háboruban egyaránt a „szerencsét” kell hajszolni. November 10-én kezdődik az uj m. kir. állami osztálysorsjáték s oly nyereményekkel kecsegtet, melyek gazdagokká teszik a nyerőket. Lányi és Társa bankváltóüzlete, Budapest, IV., Kígyó-tér 3. (Klotild-palota) készséggel küld prospektust mindenkinek, hogy saját maga válassza ki a tetsző sorsjegyeket. Irjon még ma egy levelező-lapot e megbizható banknak.

Keszthelyi Hírlap, 1917. október 14. 5. o.

(Via: ekmk.hu)

Borítókép forrása: fortepan.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!