Szépség

2017.10.30. 11:00

Ismerje meg az ország legszebb rendőrnőjét

Pozitív kisugárzás, bájos arc és hibátlan testalkat. A 24 éves Tóth Gabriella kiérdemelte a Miss Zsaru címet. A zalai származású rendőr őrmester eltökélt, legközelebb a Pest megye királynői címért száll harcba.

Benedek Bálint

A fővárosi Papp László Sport-arénában tartották meg a FitBalance versenyt, ahol a Budaörsi Rendőrkapitányság Budakeszi Rendőrősén járőrként szolgáló rendőr őrmester vitte a prímet.

- Gyerekkoromat a határ menti városban töltöttem szeretetteljes családban – mesélte Tóth Gabriella. – Őszintén szólva én is azok közé tartoztam, akik türelmetlenül várták, hogy a világ kitáruljon előttük. Akkortájt arra vágytam, hogy az életem korlátok nélkül élhessem, s nem sejtettem, ez valójában milyen komoly felelősséggel jár. Sok akadályt legyőztem, mire azt mondhatom: ügyesen helytállok, s a nehéznek tűnő megpróbáltatásokon könnyedén felülkerekedek. A gimnáziumban testnevelésből érettségiztem, majd ezt követően kerültem a rendőrség állományának kötelékébe, s leltem ott új otthonra. Egyértelmű célom: az önzetlen segítés másokon, valamint a nagyfokú igazságérzetem kibontakoztatása.

Gabriella gyermekkora óta rajong a sportokért, kezdetben az általános, majd a középiskolában is odafigyelt arra, hogy mindig fitt maradjon, valamint az alakja nőies legyen, és az egészséges életmódját tükrözze. Számára a mozgás új energiát ad, feltölti a hétköznapokon. Bár a test-építés más kihívást tartogatott számára, mégis úgy döntött, kipróbálja, ezért átalakította az étkezéseit, a napi edzések rutinját, hogy még egy szinttel feljebb lépjen és formás testalkatot alakítson ki.

- Mindig igyekeztem odafigyelni a vonalaimra, azonban a testépítéshez, az izmok alapos kidolgozásához speciális diéta szigorú betartására volt szükség – folytatta. – A céljaim eléréséhez néhány ételről le kellett mondanom, ugyanis a tökéletességre törekedtem. Többfajta zöldség, hal, csirkemell és rizs szerepelt a repertoárban, s ezeket igyekeztem sokféleképpen variálni. Persze előfordult, hogy egyhangúvá vált a táplálkozásom, de vettem egy nagy levegőt, és a versenyre koncentráltam.

Sőt, a munkája mellett a fiatal hölgy heti három alkalommal, olykor négy edzést is beiktatott a napjába. A tréningek feszített tempóban haladtak, edzője igyekezett alaposan az izomcsoportokra koncentrálva mindent átmozgatni. A szakértők szerint Gabriella kitűnő genetikai adottságai is közrejátszottak abban, hogy a tónusai nőiesen fejlődtek, így felkészülten léphetett a szakértőkből álló zsűri elé.

- A FitBalance viadalon éppen ezért bikini fitness kategóriában álltam a színpadra – mesélt tovább. – Szerencsére egyáltalán nem izgultam, határozottan és mosolyogva mutattam meg az alakomat. Az ítészek arany minősítéssel jutalmaztak. Ezután pedig a Miss Zsaru választás következett, ebben a kategóriában is hoztam a formámat, igyekeztem mindent beleadni, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy az első helyért járó elismerést kapom meg. Varázslatos érzés volt, amikor gratuláltak, ugyanis ez az eredmény visszaigazolta a befektetett kemény, lemondásokkal teli időszakot, amit a testépítésre fordítottam. A nehézségek ellenére is mindig örömmel töltött el a súlyok mozgatása, a tréningek sikerélményei. Sőt, megmutatta, hogy jó úton járok, a hivatásom terén is.

A letenyei születésű Gabriella megmutatta, hogy bőven van benne energia, ugyanis szerepelt az International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB) magyar bajnokságán is, amit Budapesten rendeztek.

- Egy másik, szintén test-építéssel foglalkozó szervezetnél is szerettem volna kipróbálni magam – tette hozzá a rendőrnő. – A bikini fitnessben ismét arany minősítéssel jutalmaztak, míg a felnőtt bikini kategóriában az előkelő hatodik helyet szereztem meg. Itt nem állok meg, folytatom a rendszeres testmozgást. S szeretném, ha a jövőben minél több ember ismerné fel a sport fontosságát, hiszen ezáltal sokkal minőségibb, egészségesebb életet lehetne élni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!