Program

2017.09.26. 11:30

Két év után ismét erdésznap Csácsban

Szeptember 30-án, szombaton ismét erdésznapra várják az érdeklődőket a csácsi arborétumba.

Magyar Hajnalka

Idén is láthatjuk a tokorcsi Tóth József motorosláncfűrész-gyűjteményét

Fotó: Pezzetta Umberto

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Nagykanizsai és Zalaegerszegi Helyi Csoportja által szervezett program egy év kihagyás után újra alkalmat kínál, hogy első kézből szerezzünk élményközpontú információt az erdőgazdálkodásról.

 

A hétfői sajtótájékoztatón Vissi Géza, a helyi csoport titkára elmondta, sok téves nézet forog közszájon, amit szeretnének eloszlatni. Nem igaz, hogy rablógazdálkodás zajlik, hiszen az erdők faállománya folyamatosan növekszik, s a kitermelt fa felhasználása sem barbár cselekedet, hanem értékteremtés.

Idézte a mondást: „Egy fa kidől messze hangzik, nő az erdő, ki hallja...”

A programot szombaton 10.30-kor nyitja meg Mocz András, az OEE alelnöke, majd vezetett túrán ismerhetjük meg az arborétum titkait. Délután műsort ad Berecz András mesemondó, fellép az Ostffyasszonyfai Citerazenekar és Népdalkör, 15 órától attraktív légi favágó és faápoló bemutató kezdődik.

Idén is láthatjuk a tokorcsi Tóth József motorosláncfűrész-gyűjteményét
Fotós: Pezzetta Umberto

Mindezen túl megtudhatjuk, milyen érdekes nyomokat hagynak a fa szövetében a környezeti hatások, hogyan érdemes tűzifát vásárolni, korhadt-e a kívülről egészségesnek látszó fa, bemutatkoznak az erdei iskolák, ismét láthatjuk Tóth József láncfűrészgyűjteményét s a hagyárosbőröndi faművesek bemutatóját.

Lesz erdei játszóház, gombaismertetés s történelmi évgyűrűk közt is kalandozhatunk.

A rendezvényre 9.30-tól óránként ingyenes buszjárat indul a Kovács Károly térről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!