Frissen Zalából

2021.05.06. 17:30

A tánc szerelmese lett a Tündérszépek döntőse, Kovács Kitti

A Tündérszépek 2021 országos szépségverseny döntőjében Zala megyét Kovács Kitti képviseli. A 19 éves lány már többször beszélt arról, hogy lételeme a tánc. Nemrégiben ünnepeltük a tánc világnapját, melyen Kitti épp a parketten gyakorolt.

Benedek Bálint

Fotó: ZH

- Még most is emlékszem, mikor kicsivel több, mint három évesen először beléptem a táncterembe édesanyámmal egy óralátogatásra, és amint meghallottam a zenét odafutottam a többiek közé, táncolni kezdtem – mesélte Kovács Kitti. – Abban a pillanatban magával ragadott és azóta is tart a „szerelem”. A tánc életem meghatározó része, feltölt és kikapcsol. Olyankor csak a zene és az érzéseim léteznek. Megszűnik körülöttem a világ, a lelkem átveszi az irányítást a testem felett és átjárja minden egyes porcikámat az emóció. Lélekgyógyító hatása van, bármilyen nehézségbe botlottam az életem során, ha táncolhattam minden megoldódott.

Fotó: ZH

Hozzátette: a mozgásforma kitartásra, fegyelemre tanította és ösztönözte a kezdetektől fogva. Több versenyen részt vett már, ahol ezüst és arany minősítést is értem el, volt, hogy improvizációs képességeimről kellett számot adnom. Nagyon várom, hogy a jelenlegi helyzetnek, korlátozásoknak mihamarabb vége legyen és visszatérhessünk a táncterembe próbálni. A későbbiekben pedig, hogy újra színpadra állhassunk egy hosszabb szünet után, de annál nagyobb örömmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában