Rap

2018.05.19. 12:30

A Flashback! rímekbe szedte Szécsi Pál dalát

A zalaegerszegi raprajongóknak már szinte kézenfekvő, ha a Kartel érkezik a megyeszékhelyre, akkor egy fiatal helyi banda teremti meg előttük a buli alaphangulatát. A Flashback!

Miko-Baráth György

A Flashback! profi stúdióban rögzítette legújabb dalait Fotó: Kása Gábor

Az ország mára egyedüli gengszterrappet játszó együttese és a zalaegerszegi csapat között nem véletlen a jó kapcsolat, hiszen a Kartel gitárosa, a zalaegerszegi származású Takács Vilmos egyike azon befutott zenészeknek, akik nemcsak tanácsokkal, hanem akár közös munkával is segítik a feltörekvő zalai együttest. Két év telt el, mióta legutóbb beszámoltunk a Flashback!- ről. A zenekar azóta rendületlenül dolgozott, sőt, nevükhöz híven visszaugrottak az időben és egy régi klaszszikust öltöztettek 21. századi köntösbe. – Valóban elég sok mindenen vagyunk túl azóta – kezdte a beszélgetést Horváth Gergő, a zenekar egyik rappere.

Csákvári Tibor és Horváth Gergő

– Többek között történt egy személycsere, az egyik gitáros helyett új srác pengeti a húrokat, valamint rengeteg koncerten jártunk és sok-sok élménnyel lettünk gazdagabbak. Ilyen például az is, hogy voltunk profi stúdióban dalokat rögzíteni, amikhez már klipek is készültek és belekóstoltunk pár új dologba. Ilyen például a vlogolás, amiben a zenekarral történt eseményeket rögzítjük egy kamerával a nagyérdeműnek, illetve belevágtunk egy teljesen új tartalom készítésébe Csákival, ami a Flash!Talk névre hallgat. Ebben a műsorban a zenével kapcsolatos szubjektív véleményünket osztjuk meg az érdeklődőkkel humoros köntösben. Pár napja jött ki az együttes legújabb videoklipje, a Szereted- e még? Az örökzöld magyar slágereket kedvelőknek ismerős lehet a cím, hiszen a zalai fiatalok új dala Szécsi Pál örök érvényű klasszikusát dolgozta fel.

A Flashback! profi stúdióban rögzítette legújabb dalait Fotó: Kása Gábor

– Már nagyon régóta szeretjük ezt a dalt és gondoltuk, miért ne csináljunk egy modern kori újragondolást ebből a klasszikusból úgy, hogy nem veszít eredeti értékeiből sem. A célunk ez volt és örülünk annak, hogy a visszajelzések alapján úgy tűnik, sikerült – mesélte Csákvári Tibor, azaz Csáki, az együttes billentyűse, énekese. De nem csak Szécsi Pál miatt volt komoly kihívás az új sláger elkészítése, hiszen a számhoz készült videoklipet teljes egészében külső segítség nélkül, saját erőből készítették.

– A próbahelyünk épületében vettük fel az egyik üresen álló teremben. Mivel egy éve engem is komolyabban foglalkoztat a videózás, és úgy éreztem, hogy ezt már mi is meg tudjuk csinálni, nem adtuk ki a kezünkből. Kása Gábor barátommal ketten készítettük el a klipet. Rendezés, felvétel, vágás, utómunka, mindent mi magunk csináltunk! A forgatás egy nap alatt lezajlott, de az utómunka majdnem másfél hetet vett igénybe. Eddig nagyon pozitívak a visszajelzések, mind a dal, mind a klip kapcsán, bejön a fiataloknak – említette Gergő. Az együttes kezdeti céljai között szerepelt közös dalok elkészítése Kardos Horváth Jánossal és Takács Vilkóval, valamint az is, hogy a Pokolgépből ismert Nagy Dávid segítségével betörjenek a fővárosi piacra. Ezekről a tervekről sem mondtak le a Flashback! tagjai.

– Ezeket a terveket még nem csináltuk meg, de Dáviddal jelenleg is a közös dalunkon dolgozunk, amint kész lesz, jöhetnek akár a közös bulik is. S a többiekkel sincs elfelejtve a közös meló, de egyelőre még nem születtek meg azok a dalok, amibe igazán beleillenének. Ha írunk egy olyan dalt, ahova feltétlen az ő karakterük szükséges, azonnal felvesszük velük is a kapcsolatot – tette hozzá Csáki.

Közeleg a nyár és kinyitják kapuikat a magyar fesztiválok is. A kérdés tehát adott volt, hol találkozhatnak a rajongók az egerszegi együttessel?

– Új számok és klipek készítése most a legfontosabb terv az előttünk lévő időszakban. Nyáron számunkra az egyik legnagyobb durranás a július 25-ei, „Ponthúzó Party” lesz, itt Zalaegerszegen. Lesz még tehetségkutató, amire nevezünk, és még szervezés alatt áll pár koncertünk, de ezt nem szeretnénk elkiabálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában