Kézilabda

2024.04.08. 15:48

Az A csoportban szerepel a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott a debreceni A csoportban szerepel majd a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon.

MW

A magyar válogatott a női kézilabda Eurokupa 6. fordulójában játszott Magyarország - Ausztria mérkőzés kezdete előtt a győri Audi Arénában 2024. április 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Az európai szövetség hétfői sajtóközleménye szerint a nemzeti csapat a második kalapba került a csoportkör sorsolása előtt, amelyre jövő csütörtökön 18 órától kerül sor Bécsben.

A válogatott az első kalapból biztosan nem Montenegrót, illetve az olimpiai és világbajnoki címvédő Franciaországot kapja majd.

A női szakág történetének első 24 csapatos Európa-bajnoksága november 28-tól december 15-ig tart. A csoportmérkőzéseknek Bázel, Innsbruck és Debrecen ad otthont, a középdöntőket Debrecenben és Bécsben rendezik, míg az elődöntőknek, valamint a helyosztóknak és a döntőnek az osztrák főváros lesz a helyszíne.

A torna 16 játéknapja során 65 meccsből összesen 24-et játszanak Magyarországon.

A női Európa-bajnokság sorsolási kalapjai:

1. kalap: Norvégia, Dánia, Montenegró (B csoport), Franciaország (C csoport), Svédország, Hollandia

2. kalap: Németország (F csoport), Spanyolország, Románia, Magyarország (A csoport), Svájc (D csoport), Ausztria (E csoport)

3. kalap: Szlovénia, Horvátország, Lengyelország, Szerbia, Észak-Macedónia, Izland

4. kalap: Csehország, Törökország, Ukrajna, Portugália, Szlovákia, Feröer-szigetek


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában