Labdarúgó NB I

2024.03.17. 15:30

Döntetlent játszott a Ferencváros, legyőzte az MTK a Kisvárdát, a Debrecen a Zalaegerszeget

A címvédő és éllovas Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémiával, az MTK Budapest legyőzte a Kisvárdát, Debrecen az első félidőben négy gólt szerezve 5-1-re nyert a vendég Zalaegerszeg ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának vasárnapi játéknapján.

MW

A győztes debreceni csapat játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Debreceni VSC - Zalaegerszegi TE FC mérkõzés után a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. március 17-én. A Debrecen 5-1-re győzött

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

Legyőzte az MTK a Kisvárdát

Mezőnyben ugyan kiegyenlített küzdelmet vívott egymással a két csapat, az MTK azonban magabiztos, kétgólos előnnyel térhetett pihenőre, bő negyedóra után Molnár talált be, majd Bognár értékesített egy büntetőt.

A házigazda kék-fehérek a fordulást követően többször is eldönthették volna a három pont sorsát, de helyzetek kimaradtak.

Feczkó Tamás, a vendégek szakvezetője a hajrára minden támadófelfogású játékosát pályára küldte, végül a 86. percben egy védő, Jovicic tudott szépíteni, de az egyenlítésre már nem volt esélye a csapatának.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 2-1 (2-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Bogár

gólszerzők: Molnár R. (17.), Bognár (35., 11-esből), illetve Jovicic (86.)
 sárga lap: Jurina (6.), illetve Jovicic (44.), Navrátil (50.), Lippai (79.)

MTK Budapest:
Demjén - Hej, Kádár, Nagy Zs. - Varju, Kosznovszky, Kata, Kovács P. (Antonov, 64.) - Molnár R. (Végh B., 77.), Jurina (Stieber, 45.), Bognár

Kisvárda Master Good:
Kovács M. - Navrátil, Lippai, Jovicic, Széles, Cipetic  - Wellington Nem (Nikolov, 62.), Lucas (Melnyik, 61.), Makowski - Spasic (Balogh N., a szünetben), Mesanovic (Filipovic, a szünetben)

Döntetlent játszott a Ferencváros a Puskás Akadémiával 

Az FTC az előző hét bajnoki mérkőzését megnyerte, így most ez az eredményes sorozata megszakadt.

 Az OTP Bank Ligában a fővárosiak Puskás Akadémia elleni legutóbbi négy összecsapásukon nem tudtak nyerni: két döntetlen mellett kétszer a felcsútiak örülhettek.

Nekiesett ellenfelének a Ferencváros, beszorította kapuja elé a Puskás Akadémiát, és helyzetet is sikerült kialakítania. Pár perc után a vendégcsapat is eljutott a túloldalra, de aztán egy hazai támadásnál a 11. percben Bogár Gergő tizenegyest ítélt, mert beadásra a rövid oldalra érkező Loncar Golla szorításában elesett. Hosszas VAR-elemzés, illetve a felvétel megtekintése után azonban a játékvezető megváltoztatta döntését, mert kiderült: Golla nem rúgta meg Loncart. 

Kigyenlítettebbé vált a játék, az FTC irányított, de labdaszerzés után a Puskás Akadémia is többször végig tudta vinni támadását. A 3. után a 32. percben ismét Varga Barnabás került közel a gólszerzéshez, fejese nyomán azonban a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A feszült hangulatú, sok párharcot hozó félidő dulakodással ért véget, ismét Loncar esett össze a 16-oson belül, de éppen ő rúgott bele a tisztázó Slagveerbe, és alakítását zokon vették a vendégek.

Kettős cserével próbált változtatni a játék menetén Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetőedzője, de csapata a második félidő első percében hátrányba került: a tisztázni igyekvő Wingo nem találta el a labdát, Colley lecsapott rá és a bal alsó sarokba tekert. A Ferencvárosnak támadnia kellett, így azonban több lehetősége nyílt a Puskás Akadémiának az ellenakciókra, melyek nem egyszer ígéretesek voltak. 

A Ferencváros is többször veszélyeztetett, majd Marquinhos egyenlített a 77. percben. 

A folytatásban is nyomást gyakorolt a vendégekre a hazai csapat, de – bár többször közel állt hozzá – újabb gólt már nem tudott szerezni.

 OTP Bank Liga, 25. forduló: Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0) 

Groupama Aréna, 12 107 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Marquinhos (77.), illetve Colley (46.)
sárga lap: Botka (30.), Loncar (49.), Varga B. (53.), Abu Fani (78.), illetve Colley (28.), Nagy Zs. (49.), Maceiras (88.), Brandon (96.)

 FTC:
Dibusz - Botka (Makreckis, a szünetben), Wingo (Szevikjan 76.), Cissé, Civic - Loncar (Ben Romdan, 63.), Abu Fani, Maiga - Loncar, Marquinhos, Varga B., Zachariassen (Kodro, a szünetben)

Puskás Akadémia:
Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. - Plsek (Soisalo, 94.), Levi (Favorov, 71.), Szolnoki - Komáromi (Batik, 86.), Colley (Nissila, 86.), Slagveer (Brandon, 71.)

Egy félidő alatt elintézte a Debrecen a Zalaegerszeget

A találkozót megelőzően családi napot tartottak a Nagyerdei Stadionban a klub 122. születésnapja alkalmából, majd a "köszöntés" a pályán is tökéletesen sikerült, ugyanis a 

Debrecen már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát.

A házigazda DVSC három pontrúgás – két szöglet és egy büntető –, valamint egy szerencsés beadás után négy gólt szerzett 40 perc alatt. 

A 109-szeres válogatott Dzsudzsák Balázs, a hazaiak kapitánya 40. találatát szerezte nevelőegyesületének színeiben.

DZSUDZSÁK Balázs
Dzsudzsák Balázs (j), a debreceni csapat játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Debreceni VSC - Zalaegerszegi TE FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. március 17-én
Fotó: Derencsényi István / Forrás:  MTI

Márton Gábor, a vendégek szakvezetője hármat cserélt a szünetben, közülük ketten, Sajbán és Németh három perc múlva össze is hozta a ZTE szépítő találatát.

A kezdeti rohamok átvészelését követően újra a Debrecen vette át a kezdeményezést, és a félidő közepén visszaállította a négygólos különbséget. A hajrában mindkét csapat inkább a találkozót végét várta, így az eredmény már nem változott.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE FC 5-1 (4-0)
Debrecen, v.: Antal
   gólszerzők: Ojediran (6.), Vajda (27.), Dzsudzsák (34., 11-esből), Bárány (40., 71.), illetve Németh D. (48.)
   sárga lap: Dreskovic (65.), illetve Mance (88.)

Debreceni VSC:
Megyeri - Baranyi, Dreskovic, Ojediran, Ferenczi (Hornyák, 85.) - Lagator, Szuhodovszki (Loncar, 62.) - Vajda (Kocsis D., 74.), Dzsudzsák (Tuboly, 74.), Domingues (Bódi, 62.) - Bárány

Zalaegerszegi TE FC:
Dombó - Várkonyi (Sajbán, a szünetben), Evangelu, Csóka - Szendrei, Bedi, Sankovic (Kovács B., 81.), Hadida (Meschack, a szünetben, Kiss B., 85.), Mim - Gruber (Németh D., a szünetben), Mance

   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában