Férfi kézilabda Eb

2024.01.12. 22:37

Sok hiba és nagy küzdelem után kétgólos magyar siker Montenegró ellen

A magyar férfi kézilabda-válogatott 26-24-re legyőzte Montenegrót az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, pénteken Münchenben.

MW

A magyar válogatott tagjai, miután 26-24-re nyertek Montenegró ellen a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon a müncheni Olympiahalléban 2024. január 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

 Montenegró csak kétszer, 1-0-nál és 2-1-nél vezetett az egész meccsen. 

A márciusi olimpiai selejtezőtornára már kijutott magyarok vasárnap 20.30-tól Szerbiával, kedden 20.30-tól Izlanddal játszanak, a középdöntőbe az első két helyezett jut. 

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, C csoport: 

Magyarország-Montenegró 26-24 (14-14) 

München, v.: I. Covalciuc, A. Covalciuc (románok) 

lövések/gólok: 44/26, illetve 44/24 

gólok hétméteresből: 4/3, illetve 3/2 

kiállítások: 14, illetve 12 perc 

Magyarország: 

Palasics - Szita 2, Bánhidi 6, Lékai 5, Sipos 1, Ancsin 2, Krakovszki Zs. 3, cserék: Bóka 2, Hanusz 1, Ligetvári, Bodó, Rosta 1, Ilic 1, Fazekas 1, Máthé 1 

A magyar együttes húsz fős keretéből ezúttal Andó Arián, Szöllősi Szabolcs, Krakovszki Bence és Imre Bence maradt ki. 

A kilencedik percben alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között, ekkor a magyarok vezettek 6-4-re, de hamarosan sokasodni kezdtek a hibák, egy büntető is kimaradt, ekkor egyenlített az ellenfél (7-7). Ancsin Gábor hibáit Palasics Kristóf védései ellensúlyozták, és bár 23 perc alatt négy magyart is kiállítottak, Krakovszki Zsolt emberhátrányból is betalált (11-9). Az első félidő hajráját elrontotta a csapat, amely két perccel a vége előtt még hárommal jobban állt, de a szünetre 14-14-es döntetlenre módosult az állás. 

A montenegróiak is sokat hibáztak, ezt kihasználva megnyugtató előnyre tehettek volna szert Lékai Mátéék, de a második felvonás eleje is küszködősre sikeredett.

 Ekkor már világossá vált: az dönt majd a pontokról, hogy melyik válogatott hibázik kevesebbet. 

A 38. percben Bánhidi Bence két találatával ismét három volt közte, majd újfent a Szeged beállója volt a főszereplő: olyan szorosan őrizte poszttársát, Nemanja Grbovicot, hogy a kezében maradt a Cegléd korábbi beállójának meze. 

A játék képe a folytatásban sem változott, az alacsony színvonal nem javult, ezért Palasics újabb bravúrjai létfontosságúak voltak. Montenegró többször egyenlített, és mivel az utolsó percben a magyarok az utolsó akciójukat is elrontották, az ellenfél a pontszerzésért támadhatott. Palasics ismét nagy bravúrral védett, majd az utolsó másodpercben Ilic Zoran állította be a végeredményt. 

Palasics tíz, a túloldalon Nebojsa Simic 11 védéssel, Arsenije Dragasevic és Vuko Borozan hat-hat, Milos Vujovic és Branko Vujovic négy-négy góllal zárt. 

A két csapat második egymás elleni meccsén másodszor nyertek a magyarok. 

korábban

Izland-Szerbia 27-27 (11-10)

A jó hírre Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is reagált közösségi oldalán:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában