Összművészeti találkozó

2024.05.23. 09:00

Június 20-án kezdődik a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó Nagymaroson

Június 20. és 23. között 11. alkalommal szervezik meg a Dunakanyar legnagyobb összművészeti eseményét, a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót Nagymaroson, ahol a színházi és zenei programok mellett workshopok, sportprogramok, táncház, vezetett gyárlátogatás, szépségműhely és természetjáró kenutúrák is várják az érdeklődőket.

MW

A fesztivál a színházi programok mellett több mint 60 zenei programot kínál

Forrás: MTI/MTVA/Bizományosi

Fotó: Nagy Zoltán

A fesztivált a Karinthy Színház A szarvaskirály című előadása nyitja június 20-án. Carlo Gozzi komédiáját Berettyán Nándor állította színpadra.

Másnap a Kassai Állami Színház táncelőadása, az Anne Frank naplója látható. Június 22-én a cseh Olomouci Morva Színház VéNégy Fesztiválra készített Opera Show-ját láthatja a közönség.

A fesztivált egy nemzetközi workshop előzi meg, amelyet Grzegorz Bral, a lengyel, Song of the Goat Theatre társulatának művészeti vezetője tart.

A belga szürrealista festő, René Magritte művészetének állít emléket a Kései szerelmesek a hold havában című kortárs táncprodukció, amelynek  a koreográfiáját Anna Piotrowska jegyzi. A lengyel Concept Cultura csapata délutánonként a VR sátorban várja a látogatókat. Esténként utcaszínházi produkciók is színesítik a műsort.

A fesztivál a színházi programok mellett több mint 60 zenei programot kínál, fellép többek között a 30Y, az Analog Balaton, az Aurevoir., az AWS, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, a Belau, Beton.Hofi, a Brains, Dzsúdló, az Elefánt, a Firkin, az Irie Maffia, a Platon Karataev és a Subscribe.

A zárónapon a Misztrál együttes és a Tankcsapda lép színpadra. Az elektronikus zenei produkciók és feltörekvő tehetségek mellett Pozsonyból érkezik Anika Iris, Csehországot a Tygroo, míg Lengyelországot a The Pau képviseli. A fesztivál sztárfellépője a brit drum and bass formáció, a Kosheen lesz június 22-én.

A nappali programok között kreatív alkotói workshopok, ingyenes kenutúrák, valamint exkluzív vezetett gyárlátogatás is szerepel a Váci Cementgyárban. Emellett rendhagyó irodalomórát tart Bánki Beni, lesz kvízest és délelőtti mozgástréning a Duna-parton. A focirajongók élőben követhetik a labdarúgó-Európa-bajnokság meccseit a Gasztro udvarban kihelyezett kivetítőn.  

A VéNégy Oviban gyakorlott óvodapedagógusok vigyáznak a gyerekere minden nap 14 és 20 óra között. Lesz kézművesfoglalkozás, meseolvasás és társasjáték kuckó is. A családokat hagyományőrző játszóház és bábszínház is várja. Június 22-én a Maugli, a dzsungel fia című mesejátékot adja elő a Görbetükör Társulat, de a Langaléta Garabonciásokkal is találkozhat a közönség. Június 23-án Navratil Andrea és Demeter László Csirip-csirip, te madár című előadása lesz látható, Fejér Simon zenész-dalszerző előadásában pedig a Csodaszarvas legendája elevenedik meg.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a VéNégy Fesztivál egy élhető, természetközeli, családbarát fesztivál, ahol az ovisoktól kezdve a tinédzsereken át az idősebb korosztályig mindenki megtalálhatja a maga szórakozását. A gazdag gyerekprogramok mellett a családoknak egy egyedi jegyakcióval is kedveskedünk, 12 éves kor alatt ingyenes a fesztivál, valamint a 12 évnél fiatalabb gyerkőcökkel érkezők 30 százalék kedvezménnyel tudnak elővételben családi jegyet váltani” – idézi a közlemény Kis Domonkos Márk fesztiváligazgatót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!