A szeretet parancsa

2023.12.13. 10:18

Böjte atya: komolyan kell vennünk Jézus Krisztus szavait

Bemutatták a ferences szerzetesről írt életrajzi könyvet.

MW

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

– Ha főzünk, elővesszük a receptkönyvet. Az életben is elő kell vennünk a tízparancsolatot, komolyan kell vennünk Jézus Krisztus szavait, a szeretet parancsát – mondta Böjte Csaba kedd este a róla szóló új, életrajzi könyv bemutatóján, írja a Magyar Nemzet.

A ferences szerzetes szerint a Gondviselés működik, hiszen az eddigi hatezer gyermekéből harminc év alatt egy sem feküdt le éhesen, mindenkinek jutott fogkefe, kabát és minden más, amire szükségük volt.

Csender Levente, az életrajzi kötet írója arról beszélt, nagyon megtisztelőnek érezte, hogy a kiadó őt kérte fel ennek a kötetnek a megírására.

Csaba testvér először azt mondta, ezt a könyvet majd post mortem írják meg róla. De nagyon hálás vagyok neki, hogy végül hagyta, hogy ez a könyv létrejöjjön. Aztán próbáltam irányítani a kérdéseimmel, hogy beszéljen a múltjáról, de ez először tényleg nehéz volt, mert Csaba testvér csak előre néz

– mondta a József Attila-díjas író, aki a kötet megírásához számos egykori és jelenlegi nevelt gyerekkel és mostani nevelővel is beszélgetett Böjte Csabáról.

Böjte Csabát a budapesti könyvbemutatóra nagyszalontai gyerekek kísérték el.

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában