Nagyszabású fesztivál

2019.05.21. 09:51

Kézműves sör, ingyenes operafelvétel, dizájnos sál: ez várható a Wagner-napokon

Júniusban a világ számos tájáról érkeznek hazánkba Wagner zenedrámáinak szerelmesei.

Forrás: Müpa

Fotó: Pályi Zsófia

A Budapesti Wagner-napokon 2019-ben tizenegy nap alatt kétszer kerül színre a legendás Ring-tetralógia: június 13-22. között tehát ismét Wagner-rajongók zarándokhelyévé változik a Müpa.

Kevesebb mint egy hónappal a fesztivál kezdetet előtt már Richard Wagner születésnapját is exkluzív tartalmakkal ünnepli a Müpa:

május 22-én egy napra ingyenesen hozzáférhetővé válik a ház saját kiadású felvétele, a Kovalik Balázs rendezésében színpadra álmodott A bolygó hollandi.

A Müpa online felületén 24 órán keresztül előzetes regisztráció nélkül látható lesz a DVD-n is kiadott operafelvétel, melyet magyar felirattal élvezhetnek az érdeklődők a https://www.mupa.hu/media/video oldalon.

A Vince Könyvesboltban DVD-n is megvásárolható felvétel a Müpa által kiadott sorozat második darabja, a 2017-es A walkür és a 2018-as A bolygó hollandi után

a 2019-es Budapesti Wagner-napokon a nagy sikerű Tannhäuser előadást tarthatják majd kezükben DVD formátumban a nézők,

a csomagolásban található kód segítségével pedig a Müpa online platformján HD minőségben élvezhetik az előadást akkor is, ha éppen nincsenek DVD lejátszójuk közelében.

A Budapesti Wagner-napok tavaly bevezetett új arculata korábban is részesült már szakmai elismerésben, s legutóbb május 16-án digitális megoldások kategóriában ezüst, craft / design megoldások kategóriában aranyat ért a Kreatív által szervezett Hipnózis reklámversenyen. A díjazott arculati elemeket a közönség digitális nyomással készült sál formájában is magával viheti.

A Budapesti Wagner-napok alatt debütáló limitált szériás kézműves sörök egyedi ízvilággal, a Wagner-napok arculatához illő külsővel, sorszámozott palackokban várják majd az ínyenceket. A tetralógia négy epizódjának karaktereihez illeszkedő sörökkel a közönség egyenként is megismerkedhet, hiszen a Müpa kóstolókkal is kedveskedik a nézőknek.

A Budapesti Wagner-napok 2019-es és 2020-as programjairól bővebb információkat itt és itt olvashatnak az érdeklődők.

A Budapesti Wagner-napok hangulatából az alábbi videó nyújt ízelítőt:

Borítókép: fotó A Rajna kincse c. előadásról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában