Krimi

2024.03.09. 12:29

Kigyulladt egy visegrádi szálloda, 200 vendéget kellett kimenekíteni, nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók (videó)

Tűz ütött ki a visegrádi Hotel Silvanusban, a szállodát kiürítették.

MW

Tûzoltók oltják a kigyulladt visegrádi Hotel Silvanus épületét

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Teljes terjedelmében ég a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje, a vendégek elhagyták a hotelt – közölte a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombat délelőtt az MTI-vel.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n tudatta, hogy a tűz miatt teljes szélességében és hosszában lezárták a hotelhez vezető Panoráma utat és a Simontornyai utat.

A közelben tartózkodó közül többen készítettek videofelvételt a tűzről:

Az alábbi videón is a lángokba borult épület látható:

 

A lángok már a tetőszerkezetre is átcsaptak helyenként

– mondta el Csámpai Attila, hozzátéve: a tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltanak, és igyekeznek megakadályozni a tűz tovább terjedését.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, szigetmonostori, visegrádi és leányfalvi önkéntes tűzoltók vonultak ki az oltáshoz. Az egységek több vízsugárral oltják a lángokat –  tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

Jelenleg 200-300 négyzetméteres részt érint a tűz, a szállodában 200 vendég tartózkodott – közölte.

A szálloda is közzétette a szomorú hírt közösségi oldalán:

Frissítés!

Körül határolták a lángokat a visegrádi Hotel Silvanusban, és jelenleg az utómunkálatokat végzik a tűzoltók – közölte Némethy Zita, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője szombat délután az MTI-vel.

Pintér Róbert, a hotel igazgatója az MTI-nek elmondta: valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki.

Az igazgató elmondta azt is, hogy a vendégek a közeli parkolókban várakoznak, ahol buszok és melegedők állnak a rendelkezésükre. A következő órákban minden vendég visszakapja értékeit, akik szeretnének, hazamehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottai foglalnak új szobát.

A hotel felsõ szintje teljes terjedelmében kiégett
Fotó: Hegedüs Róbert / Forrás: MTI

Pintér Róbert hangsúlyozta: a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset alatt biztonságban voltak, személyi sérülés nem történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője tudatta, hogy a helyszínre három mentőhelikoptert és számos mentőautót riasztottak. Az épületet elhagyóknak, akik a legfrissebb információk szerint 230-an voltak, a katasztrófavédelem segítségével egy buszt biztosítottak melegedőként – tette hozzá.

Pintér Róbert a szálloda igazgatója telefonon elmondta: a 151 szobával működő hotelnek mintegy kétszáz vendége volt - 143 szobát adtak ki -, amikor szombat délelőtt kigyulladt a negyedik emelet, ahol kizárólag szobák vannak.
 át. Az igazgató elmondta azt is, hogy a kár jelentős, de az újjáépítés már elkezdődött.

Kiemelte, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán van tapasztalatuk abban, hogy egyik pillanatról a másikra hogyan menedzseljék a helyzetet.

A meglévő foglalásokkal kapcsolatban közölte: mindenki maga döntheti el, hogy elmegy a szállodába vagy sem. A jövőbeni foglalási lehetőségek megnyitása a "következő hetek válasza" és annak is a függvénye, hogy a szombati és a vasárnapi felmérések milyen eredményre vezetnek - fogalmazott az igazgató.

 Némethy Zita, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője szombat délután elmondta, hogy jelenleg az utómunkálatokat végzik a hotelben, ahol tűzvizsgálatot is tartanak. Az Útinform tájékoztatása szerint a hotelhez vezető Panoráma út továbbra is le van zárva, kerülni a 11-es úton lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában