Krimi

2023.09.10. 05:30

Elutasította a szexuális ajánlatát, ezért halálra szurkálta kolléganőjét egy veszprémi férfi

A 20 éves játékfüggő férfi zenét hallgatott, ami egy videójátékra emlékeztette, ezért gyilkolt.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Ground Picture

Videóhíváson keresztül vett részt a tárgyaláson az a férfi, aki kegyetlenül megölte munkatársát még tavaly májusban. Azt mondta szerelmes volt belé, és szexuális vágyat érzett a nő iránt, aki ezt nem viszonozta - derül ki a Tények.hu cikkéből. Az ügyész azt mondta, a férfi videójátékozás közben érezte magát legjobban, és gyakran összekeverte a játékot a valósággal.

"Azon belül is az ölős-gyilkolós, szúrófegyverrel játszott és végrehajtott ölések kerültek előtérbe" – részletezte.

Illusztráció: Shutterstock

A 26 éves férfi a munkaruháját éppen levenni készülő asszonynak a női öltözőben rendkívül durva szexajánlatot tett, amit ő természetesen visszautasított. A férfi emiatt dühös lett, elővett a hátizsákjából egy kést, és hasba szúrta a kétgyermekes anyukát. Az áldozat hiába védekezett, a földre került, de munkatársa még ott is tovább szurkálta. A helyszínelők több mint 20 sérülést találtak rajta.

 

A fiatal férfi a bíróságon az utolsó szó jogán is összevissza beszélt, a játékostársait emlegette. Később azt állította, hogy zenét hallgatott, ami 

arra a videójátékra emlékeztette, amit előtte folyamatosan játszott, és ezen a ponton a játék és a valóság felcserélődött számára. 

A gyilkosság előtt már három napja nem aludt, nem evett, és több mint 30 doboz energiaitalt ivott meg.

A bíróság most a vádlottat életfogytigtartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés büntetést fegyház fokozatban kell végrehajtani. A férfi legkorábban 40 év múlva szabadulhat feltételesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában