Krimi

2023.05.05. 22:00

Meggyűlt a baja az ellophatatlan lóval a két ipolyszögi rosszfiúnak (videó)

A 21 éves férfi és 22 éves barátja lovagolni vágyott...

Borítókép: illusztráció

Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország

Egy nap alatt fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként a Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói azt a férfit, aki társával együtt  május 1-jén kétszer lopott el egy lovat a Nógrád vármegyei Ipolyszög településen.

A 21 éves  ipolyszögi  férfi és 22 éves helybéli barátja 14 óra 15 perckor azzal a szándékkal érkezett a település egyik lovastanyájához, hogy unalmukat lovaglással űzzék el, amihez egy lovat akartak lopni a karámból. 

A kerítés letaposása után a két férfi bejutott a patásoknak kialakított területre, ahol – a biztonsági kamera felvétele szerint – kisebb kergetőzés után egy fekete színű vemhes, magyar félvér ló nyakába bálamadzagot tettek kötőféknek, majd elvezették az Ipoly folyó irányába. 

A tanyától távolabb a fiatalabbik férfi egy rövid ideig szőrén megülte a vemhes kancát, majd amikor a ló hátán váltani akartak, az állat elszabadult és visszanyargalt a tanyára, ahol egy az utcában lakó férfi becsukta a karámba ismerőse lovát.

Az ominózus "kötőfék"
Fotó: Police.hu

A két cowboy nem adta fel és 16 óra után ismét visszatértek a tanyához, ahol ismét kivezették a kétmillió forint értékű lovat a kerítések közül, de az állat újfent elszabadulva visszament a tanyára. Ekkor érkezett ingatlanhoz a tulajdonosa, aki már csak a távolban szaladó két alakot látta.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói hamarosan beazonosították a két helyi férfit, elfogták és a rendőrkapitányságra előállították őket. 

A fiatalok a kihallgatás során a bűncselekmény elkövetését elismerték. A hatóság tagjai a fiatalabb férfit  többrendbeli lopás vétségének elkövetésével is gyanúsítják, mivel megalapozott a gyanú arra is, hogy több társával különböző időpontokban Balassagyarmat belterületén lévő üzletekben élelmiszert, édességet és szeszes italt loptak el.

A nyomozók a a Balassagyarmati Járási Ügyészségen a 21 éves férfi letartóztatását indítványozták, amit a bíróság el is rendelt - írja a Police.hu.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában