Krimi

2023.04.08. 06:25

Nemzetközi konfliktus Somogyban: söröskorsóval püfölt egy brit férfi egy németet a falusi kocsmában

Kriglivel akart elégtételt venni a vélt sérelme miatt.

Illusztráció: Shutterstock

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Marcali Járási Ügyészség azzal az ötvenes éveiben járó brit férfival szemben, aki egy ivóban minden ok nélkül rátámadt rá egy német vendégre - derül ki Magyarország Ügyészségének közleményéből.

A vádirat szerint a Magyarországon élő brit férfi egy ismerősével biliárdozott az egyik dél-balatoni falu kiskocsmájában, amikor ott megjelent egy másik ismerőse, egy szintén hazánkban lakó német férfi, akivel korábban konfliktusa nem volt.

A brit férfi ittas volt, ezért a német férfi egyik gesztusát provokációnak érezte, a pultnál odalépett hozzá, szidalmazni kezdte, majd egy söröskorsóval fejbe ütötte. 

Az italozóban tartózkodó magyar vendégek ugyan nem értették a két egymással veszekedő külföldit, de a tettlegességet látva azonnal közéjük álltak, és szétválasztották őket.

A német férfi könnyebben megsérült. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a brit férfival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

A bűntett helyszíne: 

Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!