Magyar falu program

2023.11.10. 23:29

Gyopáros Alpár: a kormány megháromszorozta a Falusi civil alap pályázat keretösszegét

A kormány a kiemelkedő érdeklődés miatt megháromszorozta a Falusi civil alap elnevezésű, a Magyar falu programban meghirdetett pályázat keretösszegét - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteken a pályázat eredményét ismertető sajtótájékoztatón, Budapesten.

MW

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Falusi civil alapról tartott sajtótájékoztatóján Budapesten 2023. november 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Gyopáros Alpár elmondta, hogy a Magyar falu program keretében idén már harmadszor hirdettek eredményt. Először 8 milliárd forinttal a falvakban működő kisboltokat, majd egy újabb pályázat nyomán 5 milliárd forinttal a falusi utcák, járdák felújítását támogatták.

Ezúttal a falusi civil szervezetek támogatására 2023. július 31-én kiírt pályázat eredményét hirdették ki.

Így 1405 nyertes, falvakban működő szervezet jut támogatáshoz ingatlanra, eszközbeszerzésre, programszervezésre és gépjárműbeszerzésre.

A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a falvakban működő civil szervezetek "pótolhatatlan tevékenységet végeznek", lokális szinten képviselik a kultúrát, a sportot, a hagyományőrzést, vagy éppen a falvakban élők biztonságáért, egészségmegőrzéséért, támogatásáért dolgoznak a "közösségi élet motorjaiként".

Ezért döntött úgy a kormány 2020-ban, hogy működésüket a Magyar falu programon keresztül is segíti, így négy év alatt 23 milliárd forint került a kistelepülési civil szervezetekhez céljaik megvalósítására, 7400 nyertes pályázat keretében

 - tette hozzá a kormánybiztos.

A pályázat részletes eredményei a www.kormany.hu honlapon érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában