NTAK

2023.06.22. 16:43

Mégsem lesz általános adatszolgáltatási kötelezettség a vendéglátásban

MW

Étterem és kávéház terasza a Nemzeti Hauszmann Terv alapján újjáépített Főőrség épületében a Hunyadi udvar közelében, a Budai Vár területén

Forrás: MTVA/BIZOMÁNYOSI

Fotó: Róka László

Nem lesz teljes körű, csak az évi 100 millió forint nettó árbevétel felett teljesítő vállalkozásokra vonatkozik majd az eredetileg 2023 július elsejétől tervezett napi szintű adatszolgáltatási kötelezettség a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK).  A  könnyítésre és a szakaszos bevezetésre vonatkozóan Szatmáry Kristóf, a Fidesz frakció vállalkozásfejlesztési munkacsoportjának vezetője nyújtott be módosító indítványt a költségvetést megalapozó csomaghoz.  

Az országgyűlési képviselő javaslatát a Fidesz-frakció támogatta, 

így a könnyítéssel már jó eséllyel biztosan számolhatnak az érintettek, bár az már csak a parlament július 5-ei ülésén kerülhet napirendre. 

Az átmeneti időszakot a vészhelyzeti rendelkezésekkel át lehet hidalni, nem kerülnek lehetetlen helyzetbe így az érintettek

  – jelezte a Világgazdaságnak Szatmáry Kristóf. 

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában