Bulvár-celeb

2023.07.13. 22:34

Megvannak a Balaton legjobb lángosozói

Utána jártunk, hol vannak a legfinomabb lángosok a magyar tenger partján.

MW

Fotó: likebalaton.hu

Bár a lángos pontos eredete nem ismert, az biztos, hogy a 14. századi magyar kódexekben már említik. Eredetileg kovászos tésztából készítették, amit szalonnazsírban sütöttek ki - ma már ugyanakkor élesztős a tésztája és bő olajban sütik ki.

A lángos ugyanakkor szinte minden balatoni nyaralás kötelező eleme - a likebalaton most összeszedte, melyek a legjobb lángososok. 

Az alap, feltét nélküli lángos ára általában 900-1100 forint, a sajtos-tejfölösért már minimum 1700 forintot kell fizetnünk. Ha pedig kolbászos, virslis lángosra vágyunk, akár 3200 forintot is elkérhetnek érte.

Most pedig a teljesség igénye nélkül mutatjuk a likebalaton.hu listáját, az egészet ide kattintva nézhetik meg.

Alsóörs – GYURI LÁNGOSOZÓJA: Ha Alsóörsre látogatsz, feltétlenül keresd fel a strandon belül található Gyuri lángosozóját! A helynek lehet, hogy van hivatalos neve, de a helyiek egyszerűen csak Gyuri lángosozójának hívják. Itt készül a környék legfinomabb lángosa, így a látogatásod során mindenképpen érdemes megkóstolnod.

Balatonederics – Delta Büfé: A Delta Büfé Balatonedericsen, a 71-es és 84-es főutak találkozásánál található. A tulajdonos szerint a titka a tésztában rejlik, és arra is figyel, hogy a lángos ne szívja meg magát olajjal. A fokhagymás-sajtos-tejfölös lángosukban nem fogsz csalódni, és hatalmas adagot kapsz, ami biztosan eltelít.

Balatonfenyves – Laci Bácsi Lángosozója: Balatonfenyvesen, a strand szélén találod Laci Bácsi Lángosozóját, ahol a lángosokat 1983 óta ugyanazzal a recepttel készítik. Itt megtalálhatod a klasszikus ízek mellett az édes változatot, valamint a húsos változatot, amit darálthússal töltenek meg és zöldségekkel, mustárral, ketchuppal és majonézzel kínálnak.

Balatonföldvár, Nyugati strand – Bogi Büfé: Állsz a sorban a hófehér fal előtt, és közben vaníliás, fahéjas illat leng körbe a palacsinták miatt. De eltökélt vagy, sajtos-tejfölös lángosra vágysz, egy kis fokhagymával… Vagy jöhet egy palacsinta is?!

Balatonlelle, Szabadstrand – Napfény Büfé: Az adagolás nagylelkű, a lángos nagy és laktató. Az ízek pedig finomak és jól összehangoltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában