Gyenesdiás

2015.04.19. 17:13

Hasznos célt szolgál a Tavaszünnep: az erdei jelzéseket újítják fel az adományokból

Gyenesdiás - Bár az időjárás néha barátságtalan arcát mutatta, ezért néhány tervezett program elmaradt, de idén is hívta a Forrásvíz Természetbarát Egyesület a családokat a Nagymezőre, a Rügyfakadás tavaszünnepre.

Keszey Ágnes

Szombaton huszár – és lovasbemutatók várták a közönséget és ez a nap volt – a Zala Megyei Természetbarát Szövetség szervezésében – a Zalai turisták emléknapja is: megkoszorúzták a Keszthelyi-hegységben a Pad-kőnél található kopjafát. Vasárnap bográcsban rotyogtak, tárcsán sültek az ételek a főzőversenyen, és „Csepü-lapu-gongyola" címmel csapatok vehettek részt a sportos és ügyességi játékokon. Idén is kiderült a kődobó és a sodrófahajító versenyen, hogy ki a Nagymező bajnoka és bajnoknője. Hagyományőrző fellépők, koncertek is szórakoztatták a közönséget, s a résztvevők természetvédelmi egyesületekkel is megismerkedhettek.

 

A szórakoztató, a család aprajának-nagyjának kikapcsolódást nyújtó, közösségformáló esemény jótékonysági célt is szolgált, hiszen – bár a részvétel ingyenes volt – a szervezők adományokat vártak.

– Már elkezdtük a túraútvonalak jelzéseinek újrafestését a Keszthelyi-hegységben, ezt folytatjuk. A jelentősebb helyeken, például egy-egy fánál, forrásnál, a Hatlábú pajtánál, Büdöskútnál ezek történetét, bemutatását ismertető táblát helyezünk ki – mondta a Forrásvíz Természetbarát Egyesület elnöke, Gálné Németh Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!