Gazdaság

2011.07.04. 07:58

Teljes infrastruktúra

Régi vágya teljesült Zalaújlak, s Csapi lakosságának azzal, hogy tegnap ünnepélyesen is felavatták a két község szennyvízhálózatát. A beruházás mintegy 200 millió forintba került.

Sámel József

A tegnapi avatáson Böröndi Ferenc, Zalaújlak és dr. Tóth László, Csapi polgármestere mondott köszönetet a pályázat előkészítéséért, illetve a kivitelezésért. Mint elhangzott: a szennyvízhálózat kiépítésének gondolata már 1999-ben felmerült, ám pályázati lehetőség csak 2007-ben adódott. A pályázat sikerének köszönhetően közel 180 millió forintos uniós és állami támogatásban részesült a beruházás, melyhez az önerőt a lakossági hozzájárulásokkal biztosította a két település. Zalaújlakon közel 2,5 kilométernyi hálózat került kiépítésre, s a kedvező terepviszonyok miatt csupán egy átemelő létesítésére volt szükség. Csapiban szintén 2,5 kilométernyi vezeték épült, három átemelővel.


A tegnapi avatáson a kivitelezést végző Szabau Kft. vezetője, Kovács Tamás jelentette készre a beruházást.

Cseresnyés Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője avatóbeszédében kiemelte a két falu együttműködését, amely példaértékű lehet más települések számára is. Mint mondta: Zalaújlak és Csapi lakossága szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a két község teljes infrastruktúrával rendelkezik, ami kényelmet biztosít a hétköznapokban.

Mint kiderült: a műszaki átadás már tavaly decemberben megtörtént, ám eddig próbaüzem alatt működött a rendszer, így a szolgáltatásért nem kellett fizetnie a lakosságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!