Jól bánnak a pénzzel

2019.11.08. 07:00

Öt zalai középiskolai csapat indult a PénzSztár versenyen

Az országban egyszerre 23 helyszínen vette kezdetét tegnap délután a középiskolások hetedik alkalommal megrendezett versenye. A verseny zalai helyszíne hagyományosan a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg intézménye volt.

Hajdu Péter

Az országos verseny internetes előselejtezővel indult, az alapján választották ki a tegnapi selejtezőre bejutott 115 csapatot. Zala megyében öt, négy-négy főből álló középiskolás csapatból kettő az egerszegi Csány-szakgimnáziumból, egy a Deák-szakközépiskolából és kettő a keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziumból érkezett.

– Nagyon fontos a pénzügyi kultúra fejlesztése, ez a PénzSztár verseny egyik fontos küldetése. Elmélyíteni a pénzügyi ismereteket és segíteni abban, hogy az iskolában tanultakon túl új ismereteket szerezzenek a fiatalok. Mindig vannak olyan feladatok, amelyek a történelmi pénzügyekhez kapcsolódnak, vagy a napi aktualitásokat dolgozzák fel, és részét képezik a versenynek a pénzügyi számítások is – mondta a zsűri elnöke, Lambertné Katona Mónika.

A továbbjutók november 21-én folytathatják a versenyt a regionális középdöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában