Gazdaság

2016.12.29. 15:01

Kisöprik a téli készleteket - Engedmény nélkül már nem megy be a vevő

Zalaegerszeg – Az üzletek egy részében már a karácsonyt megelőzően akcióztak, hogy kedvet ébresszenek a vásárlókban. Most viszont alig van olyan bolt, ahol ne hirdetné a felirat kétjegyű számmal a leértékelést.

Hajdu Péter

A karácsonyi bevásárlások során kivéreztek a pénztárcák, normál árak mellett ma senki sem nyitna be az üzletekbe, melyek akciókkal igyekeznek megszabadulni az év végi készletektől. Akinek nem fontos, hogy mikor vásárol, inkább a takarékosság a szempontja, annak most jött el az ideje.

– December 27-én kezdtük ezt a leárazást. Milyen volt az ünnepi forgalom? Elégedettek vagyunk, bár idén nagyon az év végére hagyták az emberek a vásárlásokat. Nálunk a márka központja határozza meg az árakat, most például a téli kabátokat még nem vettők be az akciós körbe. A korábbi szezonális termékeket igyekszünk kiárusítani, például a nyári táskákat – mondta érdeklődésünkre az egyik belvárosi sportruházat szaküzlet munkatársa.

Normál árak mellett ma senki sem nyitna be az üzletekbe, melyek akciókkal igyekeznek megszabadulni az év végi készletektől

Fotó: Pezzetta Umberto

Az említett nyári táskákat valóban nagy kedvezménnyel kínálták. Volt olyan női táska, – nem is nézett ki rosszul–, amit féláron adtak, ha hinni lehet a kifüggesztett -50 százalékról szóló feliratnak.

Egy a centrumban működő üzletben ugyan „akció” felirat hívta fel a figyelmet a női fehérneműk egy részére, de az üzlet egyik tulajdonosa  azt mondta, ez még nem az igazi.

– Mi mindig január elején kezdünk akciózni. Akkor kezdődnek a „fehér hetek”, és mivel mi fehérnemű szaküzlet vagyunk, annak keretében fogjuk az áruinkat leárazni. Nem célszerű, hogy az őszi, téli kollekcióból megmaradt termékeket tartalékoljuk, februártól jönnek az új kollekciók, kell a hely. A karácsonyi ajándékvásárlások idei hétvégéi laposabbak voltak a korábbi évekénél, a vasárnapok forgalmával nem voltunk elégedettek. Természetesen azért kelendők voltak bizonyos cikkek. Például nem egy férfi vett ajándékba melltartót, szexi hálóinget. Egyébként a női, vagy férfi pizsamák, köntösök minden karácsony előtt szerepelnek az ajándéklistákon, most is így volt. Jelenleg csak a női fehérnemű bizonyos részét áraztuk le, 30-40-50 százalékkal – mondta Bognár Győzőné.

A legnagyobb év végi akciókat a város szélén levő üzletközpontokban tapasztaltuk. A különféle áruházláncok egymás mellett levő üzletei egymásra licitálva csábítják a vásárlót, féláron, vagy annál is lejjebb engedve az áraikat. Fogyjon az áru, forogjon a pénz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!