Gazdaság

2016.11.26. 10:12

Feltörték a bank rendszerét - szórta a pénzt az automata

A banki csalások jelentős részét a internetes rendszerek megtámadásával végzik, innen törve fel az ATM-ek rendszerét. Lehetséges mindez Magyarországon is?

A pénzcentrum.hu összefoglalója szerint a csalók szeretettel csapnak le az ATM-ek környékén: nem csoda, hogy mi is számos alakalommal foglalkoztunk már ezekkel az esetekkel. Most viszont olyan trükköt lepleztek le, amely egyenesen az automatát és a bank rendszerét támadja meg.

A dolog lényege, hogy a gép rendszerét piszkálják meg, aminek köszönhetően az összes pénzt kiadja egy megadott időpontban. Ilyenkor a csaló banda tagjai az automaták előtt állnak és csak annyi dolguk van, hogy győzzék összeszedni az ATM által kiadott pénzt.

Magyarországon szerencsére ettől nem kell tartanunk hiszen a szabályok szerint, ha elveszik vagy ellopják a kártyánkat, akkor legfeljebb 45 ezer forintig viseljük mi a károkat, ez az összeg ráadásul 2018 elejétől 15 ezer forintra csökkenhet az MNB jelentése szerint.

A bejelentést követően egyébként minden kárunkat a pénzintézet viseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!