Gazdaság

2015.04.10. 13:30

Megkapják, amire vártak - támogatás a jól gazdálkodó önkormányzatoknak

Zalaszentgrót – Megkapják a jól gazdálkodó önkormányzatok a pénzt, amit a kormány ígért a nem eladósodott településeknek.

Szabó Judit

Erről Baracskai József zalaszentgróti polgármester tájékoztatta lapunkat. Elmondta, hogy a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) tisztújító küldöttgyűlést tartott a héten a Pest megyei Monoron.

Baracskai József küldöttként vett részt a rendezvényen, amelyen jelen volt Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. Beszédében kijelentette, hogy idén az a 120 település is megkapja a korábban ígért állami támogatást, amely jól gazdálkodott, nem vett fel hitelt, ezért nem részesült kormányzati adósságkonszolidációban, és a cserébe ígért kompenzációból is kimaradt. Százhúsz település vár még erre a pénzre, Zala megyében Zalaszentgrót, Hévíz, Gyenesdiás és Vonyarcvashegy. Baracskai József elmondta, hogy a zalaszentgróti önkormányzat 181 millió forintra számít az államtól az említett jogcímen.

A TÖOSZ foglalkozott a településvezetők bérezésével. A küldöttgyűlés egyetértett azzal, hogy az önkormányzati törvényben szabályozott polgármesteri bérek az érintettek túlnyomó többsége esetében nincsenek arányban a végzett munkával és a településvezetésből adódó felelősséggel. A szervezet támogatja azt a 700 polgármestert, aki az elmúlt hónapokban aláírásával is kezdeményezte, hogy az Országgyűlés foglalkozzon a bér kérdésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!