Gazdaság

2014.01.28. 16:44

Újabb forduló pénztárgépügyben

Korábban engedéllyel rendelkező, online kapcsolatú pénztárgép működését tiltották be. A hét végén összeült a minisztériumban a pénztárgép munkacsoport.

Hajdu Péter

Vállalkozók sokaságát hozta rossz helyzetbe a döntés, aminek oka az volt, hogy az adóhatóság, illetve az adózás megkerülését lehetővé tevő hibát találtak a Sam4S NR300. Ez több mint 83 ezer érvényes megrendelést érintett az országban. A Nemzetgazdasági Minisztériumban a pénztárgép munkacsoport egyeztetésén részt vevő KISOSZ-tól kaptunk információt. A tárgyalás többek között arról folyt, hogy külön intézkedést kell hozni a jogszerűen megvásárolt, de nem használható gépek esetében. Segíteni kell a kereskedőkön, akik vagy a teljes vételárat, vagy előleget fizettek a forgalomba nem hozható gépekhez.

Mint a KISOSZ tájékoztatott, a kereskedelmi érdekképviseleti szervezetek egyöntetűen kezdeményezték a gépcserére vonatkozó határidők meghosszabbítását, február vége helyett legkorábban március végéig, legkésőbb május végéig. Kezdeményezték továbbá a gépenkénti 50 ezer forintos állami támogatás fenntartását. A hozzájuk forduló kereskedőknek a következőket javasolják: Aki AltCash gépet rendelt, új gépet kell rendelnie, ezt a NAV honlapján teheti meg. A már elhasznált regisztrációs kódok felszabadítása alapján az állami támogatásra jogosító regisztrációs kódot újra kell igényelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!