Gazdaság

2013.02.17. 20:03

Termelői árak

Decemberben 18,1 százalékkal növekedtek a mezőgazdasági termelői árak az előző év azonos időszakához képest - jelentette a Központi Statisztika Hivatal.

Ezen belül a növényi termékek ára 26,1 százalékkal, az állatok és állati termékek ára 4,5 százalékkal emelkedett. A KSH adatai szerint az előző év folyamán a termelői árak 15,4 százalékkal emelkedtek, míg a mezőgazdasági termelés ráfordítási árszintje kisebb mértékben átlagosan 6,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A tej ára lényegében nem változott az egy évvel korábbihoz képest

A legnagyobb mértékben 54,7 százalékkal a burgonya drágult egy év alatt, a gabonafélék ára 39,6 százalékkal nőtt. A zöldségfélék árindexe decemberben 3,9 százalékkal emelkedett, miközben a gyümölcsöké 14,2 százalékkal csökkent. A vágóállatok termelői árszintje 4,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A tej ára lényegében nem változott, a tojásé 17,4 százalékkal nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!