Gazdaság

2012.02.13. 09:10

Rehabilitációs hozzájárulás, 25 fő felett

Az elmúlt évhez hasonlóan 964 500 forint a bizonyos foglalkoztatókat terhelő rehabilitációs hozzájárulás mértéke 2012-ben.

Horváth A. Attila

Az adóhatóság minap közzétett tájékoztatója szerint a hozzájárulás a megváltozott munkaképességűek foglalkozási rehabilitációját hivatott elősegíteni. Azoknak a munkaadóknak kell befizetniük NAV-nál vezetett számlájukra az összeget, amelyek több mint 25 főt foglalkoztatnak (2011-ben még 20 fő volt a limit) és a megváltozott munkaképességű dolgozóik aránya nem éri el a létszám 5 százalékát. Ekkor a kötelező foglalkoztatási szint eléréséhez hiányzó valamennyi megváltozott munkaképességű személy után meg kell fizetni az éves hozzájárulást. Átmenetileg megváltozott munkaképességűnek kell tekinteni azokat a személyeket is, akik 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági nyugdíjban vagy rendszeres szociális járadékban részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!