Gazdaság

2011.11.21. 09:24

Flextronics: a hazai mérnökképzést és az innovációt támogatták pályázatukkal

Idén először hirdette meg a Flextronics Kft. az EnterFlex tehetségkutató versenyt a magyarországi műszaki egyetemek hallgatóinak. A verseny célja a hazai mérnökképzés fejlődésének erősítése, és az innováció támogatása volt - tájékoztatta az MTI-t hétfőn Moórné Kercsmár Rita, a Flextronics Magyarország CSR és vállalati branding igazgatója.

MTI

A kiírásra számos pályázat érkezett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, Nyugat-magyarországi Egyetemről, Pannon Egyetemről és Széchenyi István Egyetemről. A mérnöki és informatikus szakok hallgatói egyénileg vagy csoportot alkotva előre megadott, vagy szabadon választott számítástechnikai témakörökben különböző innovatív projektmunkákkal pályázhattak.
    
Az első helyen  a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar három hallgatója, Kadanoczki Helga, Ősz Edina és Zachár Gergely végeztek, az "Üzleti és gyártási folyamatok strukturális vizsgálata és optimalizálása" című projekttel. A verseny győzteseit a Flextronics pénzjutalommal és személyenként egy-egy nagy teljesítményű laptoppal díjazta.
   
"Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen jelentős érdeklődés mutatkozott az EnterFlex pályázat iránt, melyet tovább folytatunk a 2012-es évben is  - jelentette ki Lang János, a Flextronics International Kft. számítástechnikai üzletág ügyvezető igazgatója.
   
Az elmúlt évben a Flextronics összesen több mint 45 millió forinttal támogatta a hazai felsőoktatási intézményeket. A támogatott intézmények között van a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karának Polimertechnika tanszéke, illetve  Villamosmérnöki és Informatikai Kara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!