Gazdaság

2011.08.21. 06:00

Megfelelő működés a nehéz gazdasági időszakban is

Mikor várható újabb gyártócsarnok indítása – szólt a kérdés Schmidt Tiborhoz, a lenti Creaton Hungary Kft. Igazgatójához.

Hajdu Péter

- A Creaton Hungary Kft. sikeres vállalkozássá fejlődött, és azt gondolom, a térség termelő vállalatai között az egyik pozitív példa. Az elmúlt hét év során felépült két gyárunk, amelyek Magyarországon is elismert minőségű tetőcserepeket állítanak elő. Cégünk a jelenlegi nehéz gazdasági időszakban is megfelelően működik és kereskedik. Hozzá kell tennem, ma nem elsősorban a hazai piacon erős az értékesítésünk. A termékeink nagy részét az anyavállalat kereskedelmi körforgásában, nemzetközi piacokon helyezzük el. Az eredményeket pozitívan értékeli a belga székhelyű Etex csoport is, amely idő közben megszerezte a tulajdonosi jogokat mind a Creaton részvénytársaság, mind a Creaton Hungary Kft. fölött is. A stratégiai gondolkodásban és a fejlesztési lehetőségeink alakításában is az Etex csoport vezetése a meghatározó. Természetesen ők is foglalkoznak a gondolattal, hogy Lenti térségében tovább fejlesszünk. Az Etex csoport azonban most egy jelentős befektetés előtt áll. Részvényfelvásárlással tulajdonjogot kíván szerezni egy Európában ismert építőanyag-gyártó cégben, ami átütemezi a terveinket. A leendő fejlesztéseink megvalósításában az is sokat számít majd, hogy miként alakul hazánkban a gazdasági, jogi és politikai környezet stabilitása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!