Gazdaság

2011.03.10. 15:33

Fogyasztóvédelmi totó és vetélkedő Zalaegerszegen

A fogyasztók világnapja alkalmából Zalaegerszegen rendezvényeket tart jövő héten a Társadalmi Egyesülések Szövetsége a megyei fogyasztóvédelmi egyesülettel közösen.

Szabó Judit

Március tizenötödike a fogyasztók világnapja, amelynek  a tudatos vásárlói magatartás népszerűsítése és a fogyasztói jogok érvényesítése a legfontosabb üzenete. Az említett  célokat magukénak valló  szervezetek megpróbálják tudatosítani, hogy minden fogyasztónak joga van az alapvető szükségletekhez, az egészséget veszélyeztető árucikkek és szolgáltatások, valamint a megtévesztő reklámok elleni védelemhez, valamint a tényszerű, minden részletre kiterjedő  tájékoztatáshoz. Joga van a kártérítéshez is, ha rossz minőségű árut vagy szolgáltatást  kap.

A fogyasztók világnapjához és a március 14. és 19. között tartandó hetéhez kapcsolódva a Társadalmi Egyesülések Szövetsége és a Zala Megyei Fogyasztóvédelmi Egyesület is szervez programokat.
Március 16-án, szerdán a Zala Megyei Békéltető Testülettel közösen középiskolásoknak rendeznek vetélkedőt a kereskedelmi kamaránál, másnap pedig a kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi szervezetének munkájával ismerkednek.
Március 18-án, pénteken 9 órától a Deák Ferenc Megyei Könyvtár látogatóit szólítják meg ismeretterjesztő anyagokkal és fogyasztóvédelmi totóval.


További zalai programok itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!