Gazdaság

2010.11.12. 13:28

Megmenekült munkahelyek! Kisebb lesz a leépítés a GE-nél

A GE fényforrás üzletágának vezetése pénteken konzultációt kezdeményezett a munkavállalók képviselőivel a tavaly bejelentett átszervezéssel kapcsolatban. A cég közleménye szerint úgy tűnik, az eredetileg tervezett 2570 munkahelynél jóval kevesebbet kell megszüntetni.

Szalabán Attila

A GE fényforrás üzletága tavaly október végén jelentette be a magyarországi termelést érintő terveit. Mint akkor munkavállalók ezreivel közölték: a multinacionális cég 2570 munkahelyet szüntet meg – 2010-ben 1241-et, jövőre pedig további 1329-et. Pénteken azonban a GE közleményben tudatta: az elmúlt évben indított beruházások, illetve a termelés átcsoportosítása eredményeként úgy tűnik, a vállalat a megszüntetni szántak közül 461 munkahelyet meg tud őrizni.

 - Nehéz intézkedéseket kell hoznunk, a globális piac átalakulása miatt számos kiváló kollégánktól leszünk kénytelenek megválni, ugyanakkor az eredeti tervvel ellentétben 461 munkatársunk állását sikerül megtartanunk – mondta Phil Marshall, a GE fényforrás üzletág európai elnök-vezérigazgatója. – Természetesen mindent megteszünk az átszervezéssel érintett dolgozók támogatása, mielőbbi újra-elhelyezkedésük elősegítése érdekében. Ebben a kormányzat, a munkavállalóink képviselői, a szakszervezetek és az üzemi tanácsok is partnerek.

Kérdésünkre a cég egyelőre nem kívánta pontosítani, hogy a 461 megmaradó álláshelyből mennyi érinti a zalai GE üzemeket. Mint fogalmaztak, a most megkezdődő egyeztetések után, várhatóan december első felében derül ki, hogy Nagykanizsán és Zalaegerszegen hány munkahelyet tudnak megtartani a megszüntetésre kijelöltek közül. Lapunk információi – és a cég által eddig közölt adatok alapján elvégezhető számítások - szerint a dél-zalai várost érintő, 2009-ben bejelentett csoportos létszámleépítés mintegy 300 fővel lesz kisebb a tervezetnél – korábban 1300 fős leépítést jelentettek be a GE fényforrás üzletága nagykanizsai gyáránál.



Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi címekre:

Bőven van megrendelése a GE-nek, de a leépítést ez sem akadályozza meg

Uniós forrásokkal is segítik a GE-dolgozók újbóli elhelyezkedését

Tájékoztatott a GE jövőjéről

Itt a vége? Lámpaoltás a GE-ben

Minisztériumi tájékoztató a GE Hungary Zrt-nek nyújtott támogatásról

GE-leépítés: a miniszterelnökhöz fordult Nagykanizsa fideszes képviselője

Megroppantaná Nagykanizsa költségvetését a GE leépítése

Munkahelyeik megőrzéséért demonstráltak a GE dolgozói Zalaegerszegen (fotókkal frissítve)

Az utcára vonultak - Demonstráció a munkahelyek megtartásáért

Mi lesz veled GE-dolgozó?

GE jövő: rövidesen egyeztetnek a magyarországi cégének működéséről

Létszámot csökkent az átalakuló GE Hungary?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!