Gazdaság

2010.09.13. 05:45

Csendes demonstráció a finomító szaga miatt

Maroknyi társaság gyűlt össze szombaton reggel a Mol NyRt. Kőolajfinomító Vállalatának parkolója közelében a Tiszta, szagtalan levegőért! című szórólap felhívására Zalaegerszeg besenyői városrészében.

Arany Horváth Zsuzsa

Balázs Zsolt, a csendes, figyelemfelhívó demonstráció szervezője a páterdombiak, a Luka-hegyiek, a besenyőiek nevében elmondta, tisztában vannak a finomító jelentőségével, a munkahelyek megtartásának fontosságával. Nem ezt szeretnék veszélyeztetni, csak arra hívják fel a figyelmet, hogy maguk is élhető környezetben szeretnének pihenni, növényeket termelni, gyermekeiket a szabadba engedni. De a kibocsátott szaghatás miatt sokan szenvednek.


A jelenlévők közül többen panaszkodtak arra, hogy a száradó ruhák beveszik a jellegzetes szagot, s akadt olyan lakó, aki felajánlotta a padlását mérőműszer elhelyezésére. Tehette, mert az eseményen je-len volt a vállalat vezetője, Eichinger Attila, a finomító vezetője, aki meghallgatta az egybegyűlteket, majd arról tájékoztatott, hogy a hazai és az európai megengedett kibocsátási határértékek alatt van az övék, s a környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek.

A korábban lezajlott mérések - mint arról lapunkban többször beszámoltunk - nem jeleznek eltérést. Mindezekkel együtt a vezető elmondta, 2011. december végére állnak üzembe további, több százmillió forintba kerülő szűrőberendezések, melyet javítják az itt élők komfortérzetét. A vállalat nyitott a lakossági érdeklődésre, ha kell, újabb nyílt napon mutatja be a bent zajló munkát.



Besenyőről további cikkeket talál a kapcsolt anyagok között!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!