Gazdaság

2009.11.25. 03:28

IPOSZ-konferencia

Hévíz (hp) - Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) a vállalkozások számára legfontosabb kérdésekről, a támogatásokról és az adóváltozásokról tartott országos konferenciát.

zaol.hu

Mint Szűcs György, az IPOSZ elnöke bevezetőjében közölte, a radikálisan megváltozott gazdasági helyzetben különösen fontos, hogy a vállalkozók gyors, megbízható információkhoz jussanak. A szövetségbe tartozó 245 ipartestületben 42 ezer vállalkozás működik, közel 200 ezer alkalmazottat, 80 ezer segítő családtagot foglalkoztatva és 8 ezer szakmunkástanulót képezve. A vállalkozásokat érintő uniós és nemzeti támogatási rendszerről, azon belül idei lehetőségekről adott részletes tájékoztatást Keller Péter, a gazdasági tárca főosztályvezetője. Mint elmondta, a gazdasági válság miatt ez évre jelentős pályázati könnyítések léptek életbe, csökkentek az árbevétel követelmények, a biztosítékadás feltételei. Többek között felhívta a figyelmet, hogy a háromszoros túligénylés miatt lezárt, mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztése pályázat forrásátcsoportosításnak köszönhetően újra indul. Előreláthatólag november végétől lehet ismét pályázni, de csak december 31-ig áll rendelkezésre. A támogatási rendszer pénzügyi konstrukciói közül a mikrohitel és a garancia program került szóba, utóbbi még újdonság, a kis- és közepes vállalkozások bankhiteleihez nyújt garancia támogatást. Továbbá kidolgozás alatt áll egy kockázatitőke-program. Őt követően az APEH munkatársai az idei és jövő évi adóváltozásokról adtak tájékoztatást. A vállalkozóknak gyors, megbízható információ kell...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!