Gazdaság

2009.04.17. 02:26

Erősítik, szélesítik a 61-est

Nagykanizsa (sza) - A nagyobb teherbírás érdekében megerősítik, s egyúttal ki is szélesítik a 61-es főút Nagykanizsától a somogyi megyehatárig vezető szakaszát a Teerag-Asdag Kft. szakemberei.

Szalabán Attila

Az osztrák tulajdonban lévő céget a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. bízta meg azzal, hogy a meglehetősen balesetveszélyes, szűk útszakaszt modernizálja. A munkálatok a közelmúltban megkezdődtek. 

- A mintegy három kilométer hosszú útszakaszt öt részre osztva újítjuk fel - magyarázta Horváth Norbert, a Teerag-Asdag Kft. területi főmérnöke. - Ezek közül egyszerre csak két pozícióban dolgozunk, hogy a főúton a közlekedést is biztosítani tudjuk. Az alkalmazott lámpás irányítás ellenére is akadozik a forgalom, de arra kérjük a járművezetőket, hogy legyenek türelemmel. 


Zajlik a munka a 61-esen 
Fotó: Szakony Attila

A főút mentén jókora mennyiségű fát is ki kellett termelni az előkészületek során. Mint megtudtuk, a rönkök sem vesznek kárba, értéküket előzetesen a NIF felbecsülte, s azzal a kivitelezőnek el kell számolnia.

- Szerencsére semmilyen speciális problémával nem szembesültünk, így a munkálatokat határidőre, idén november 9-ére be fogjuk fejezni - tette hozzá Horváth Norbert. - A kivitelezés során a szabványnak megfelelő, 3,75 méter szélesre bővítjük mindkét forgalmi sávot a főúton, s annyira megerősítjük, hogy 11,5 tonnás tengelyterhelést is elbírjon.


A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. terveiben több újabb, Zalát érintő fejlesztés szerepel. A második negyedévben várható a 76-os főút zalai szakaszának burkolaterősítésére, korszerûsítésére vonatkozó ajánlattételi felhívás megjelenése, ahogy a 86-os főút zalai szakaszát megerősítő, szabványosító projekté is. Mindkét kivitelezés 2011. év végén fejeződik be az elképzelések szerint. Meghirdetik a zalaegerszegi Rákóczi út és Vágóhíd utca kereszteződésénél egy jelzőlámpás csomópont kiépítését is, ezt azonban már az idei esztendő vége előtt át szeretnék adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!