Gazdaság

2009.03.31. 02:27

Eltűnik a szakmunkás

Zalaegerszeg (ts) - Ágazati konzultációkról szóló osztályértékelésekről és a tennivalókról tanácskozott tegnap délután a Zala Megyei Agrárkamara elnöksége. A küldöttgyűlést május 25-én tartják.

Takáts Sándor

Balogh Rudolf kamarai elnök és Torma Gyula titkár beszámolójából kitűnt, alapvető gond az idei támogatások kifizetésével kapcsolatos késedelem és bizonytalanság. További probléma, hogy 2010-től - úgy tűnik - végleg megszűnik a zalai mezőgazdasági szakképzés. Márpedig az intézményrendszerre az EU-s támogatások feltételrendszere miatt nagy szükség lenne.

Az ágazatok képviselői elmondták, válságban van a tejtermelés, nincs nemzeti támogatási stratégia a baromfiágazatban, a magánerdőkben gazdálkodók nehezen alkalmazkodnak, a gyümölcsösöknél a kistermelői pályázat hátrányban van, a növénytermesztésben az esetenkénti túlfejlesztést kell megállítani. Összességében a szakképzés központi kérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!