Gazdaság

2009.03.28. 03:29

A válság ellenére (képgalériával)

Zalakaros (kv) - A Gránit Gyógyfürdő Zrt. a Nyugat-dunántúli Operatív Programból nyert 809 millió forintos támogatással, két ütemben fürdő-plazát hoz létre, nem kevesebb mint 2,7 milliárd forint nettó értékben. Az ünnepélyes alapkőletételre tegnap került sor.

Kelemen Valéria

Az 1965 szeptemberében avatott fürdő történetében többször került sor hasonló eseményre, hiszen a sportmedence, a szabadtéri medencék, a fedett fürdő, a gyógycentrum és az élményfürdő megépítése is a fejlődés egy-egy jelentős állomása volt. 



- Az 1992-ben önkormányzati tulajdonba került, majd részvénytársasággá alakított gyógyfürdő sikeres éveket tud maga mögött - mondta köszöntőjében Szirtes Lajos zalakarosi polgármester, hozzátéve: az évről évre javuló gazdasági eredmények adtak alapot és lehetőséget a folyamatos fejlesztésekhez, rekonstrukciókhoz. - A Nyugat-dunántúli Operatív Programból elnyert támogatás nyitott teret az új beruházásnak, amelyhez biztosítani kellett a nem kis összegű önrészt. 



A polgármestertől hallhattuk: a város eddig is sokat köszönhetett a gyógyfürdőnek, az arra épülő szálloda- és vendéglátókörnek, az idegenforgalomnak. A gyógyfürdőjéről méltán ismertté vált Zalakaros hírneve és turisztikai vonzereje mindinkább erősödik, határainkon belül és azokon túl is. Ezután a Gránit Gyógyfürdő Zrt. elnök-vezérigazgatója, Horváth Vencel ismertette a projektet, melynek alapkőletétele egybeesik egy jubileummal. 1999. március 3-án ugyanis ők nyitottak Magyarországon először fedett élményfürdőt, a szakma csodálkozásától kísérve. 

A gyógy- és strandfürdőzés mellett azóta az élményfürdőzés mintegy harmadik lábként működik náluk, miáltal a gazdálkodási biztonságuk is megvalósult. S ami igazán nagy szó: a beruházási források önrészeit maguk termelik meg, a tulajdonosok a nyereséget visszaforgatják a fejlesztésekbe. 


További képek a fotóra kattintva! 
Fotó: Szakony Attila

- Minden szakmában verseny van, különösen a turizmusban, ahol az attrakciók, az új és újabb szolgáltatások döntik el azt, hogy a vendég hova indul el, mit választ - mondta ünnepi beszédében dr. Gyenesei István önkormányzati miniszter, aki a magyar gyógyturizmus egyik fellegvárának nevezett Zalakaroson úgy fogalmazott: alapkőletételük optimizmus a válságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!