Foci

2015.01.29. 15:36

Futsal: diákok fináléja

Zalaegerszeg - Ismét országos diákolimpiai döntőnek ad otthont Zalaegerszeg, ugyanis péntektől vasárnapig itt rendezik a V-VI. korcsoportos futsal diákolimpia fináléját.

Kerkai Attila

Zalaegerszegen már gyakorlott rendezői gárda áll rendelkezésre, ha diákolimpiai döntőről van szó, hiszen minden évben legalább egy ilyen tornát rendeznek itt. A Zala Megyei Diáksport Szövetség főtitkára, Kósa Zoltán a részletekkel kapcsolatban elmondta: 19 megye és Budapest legjobb csapatait látják vendégül, a küzdelmek pedig két helyszínen, a Városi Sportcsarnokban és a Kölcsey-gimnáziumban zajlanak.

A péntek esti technikai értekezlet után szombaton a csoportmérkőzések lesznek soron, gyakorlatilag egész nap, majd vasárnap a csoportok első két helyezettjei jutnak be a legjobb nyolc közé és onnantól már egyenes kieséses rendszerben folynak tovább a csatározások.

Zala megyét az egerszegi Deák-Széchenyi SZKI csapata képviseli a tornán, s érdekesség, hogy tavaly a Kölcsey együttese az országos döntőben bronzérmet szerzett. Remélhetőleg a Deák SZKI csapata is a lehető legtovább jutnak majd, főleg hazai környezetben. Megjegyzendő, hogy a fináléban szerepelhetnek igazolt labdarúgók is és több iskola csapata is olyan játékosokat vonultat fel, akik egyben valamely magyar labdarúgó akadémia növendékei is. Talán ezért is lesz érdemes kilátogatni a küzdelmekre, melyen minden nap 9 órakor kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!