Foci

2013.06.19. 10:28

MK: két vendég az élvonalból

A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában három zalai csapat érintett. A ZTE FC II és az Andráshida ma 15.30-tól, idehaza lép pályára, a ZTE FC jövő szerdán idegenben játszik.

Bóbics László

A Kentaur Sprint Andráshida az NB I-es Kaposvárt látja vendégül.

- Örülünk, hogy eddig eljutottunk - kezdte Dobos Sándor edző. - A Kaposvár ellen nem vagyunk esélyesek, még akkor is nagyon nehéz dolgunk lenne, ha az ellenfél nem a legjobb csapatával állna ki. Eddigi találkozóinkon támadnunk kellett, most a védekező szerep jut nekünk. Sajnos a hátsó alakzatban elég sok a hiányzó, ezért lehet, hogy a nyáron visszavonult Németh Zoltán erre a találkozóra ismét csatasorba áll.


Az ASC számára lehetőség viszont a Magyar Kupában legmesszebb jutott, nem NB-s szintű csapatok kupájában (ez volt hajdan a Szabad Föld Kupa) a legjobb négy közé kerülés. A klub elnöke, Kugler László szerint az MK 3. fordulójában 8 megyeis gárda van ott, s a zalai csapat mutatói elég jók ahhoz, hogy kiesés esetén is reménykedni lehessen a talpon maradásban.

- Játszottunk már MK-meccset a Kaposvárral, akkor szoros találkozón maradtunk alul - idézte a múltat az elnök, aki most nagy küzdelmet vár, és titkon meglepetést remél.

A ZTE FC II is NB I-es ellenfelet fogad, a Siófokkal játszik a Zete-stadionban.

- A Siófok az esélyes, de szeretnénk minél jobban megnehezíteni a dolgát - mondta Preisinger Sándor, a kék-fehér fiatalok trénere. - Lépésről lépésre haladunk a csapattal, a múlt hét végén, Hévízen játszottunk az idényben a legjobban, s remélem, újra előrébb lépünk. Ez a meccs egész más lesz, mint az NB III-ban, de a fiataljaink fejlődéséhez kellenek az ilyen erőpróbák is, amikor tapasztaltabb, nagyobb tudású ellenféllel kell összemérniük erejüket. Nem feltartott kézzel lépünk pályára, igyekszünk kihozni a meccsből a maximumot.



Sport: futball rovat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!