Foci

2013.06.19. 11:12

Labdarúgás: hosszú történet lenne...

A megyei labdarúgó-bajnokság őszi, utolsó előtti fordulójában tartja vezető pozícióját az Andráshida együttese. A dobogón sem változott a helyzet, a második helyen a Zalalövő, a harmadikon pedig a Zalaszentgrót gárdája várja a szezonzárót.

Bóbics László

Az andráshidaiak az Egervár együttesét fogadták és 3-0-ra nyertek. A meccs előtt a vendégek azon panaszkodtak, hogy sérül az egyenlő esély joga, mivel műfüvön és villanyfénynél játszanak. A hidaiak erre azt mondják, a szabályok szerint jártak el, mert a pályaválasztó csapat dönti el, hogy hol rendezik a találkozót, arról nem is beszélve, hogy a két klub és a szövetség megyei elnöke megegyeztek. A mérkőzés ennek ellenére helyenként rendkívül kemény összecsapásokat hozott. Az egerváriaktól azt hallani, hogy nem egyenlő feltételeket biztosított a játékvezető. Az andráshidaiak pedig úgy fogalmaznak, Gelencsér Gábor bíró szerintük azért állította ki Sági Gábort – mielőtt ugyanezt az ellenfél csapatából Dömötörrel is megtette –, mert a vendégek reklamáltak és lökdösték a sípmestert. Mind a két felet meghallgatva regényt lehetne írni a meccsről, pró és kontra alapon vannak „igazságok” és persze olyan dolgok, amelyek kevésbé állják meg a helyüket. Az egészben csak az biztos, hogy 3-0- ra nyert a Hida, és övék lett a három pont. Ezzel az ősz utolsó meccse előtt a tabella élén áll az ASC.


A második helyen tanyázó Zalalövő Semjénházára látogatott, és fegyelmezett játékot produkálva 2-0-ra nyert, így szorosan tapad az éllovasra.

Az utóbbi hetekben kiemelkedő teljesítményt nyújt a Zalaszentgrót. Az őszi szezont Fejérvári Ferenc edző irányításával kezdték meg, voltak jobb és gyengébb időszakaik. Jött a váltás, és a szentgróti kötődésű, egykoron az NB I-ben is futballozó Rózsa László ülhetett le a kispadra.

– Sokat köszönhetünk Fejérvári Ferencnek, mert a csapat gerincét ő alakította ki – jelentette ki Szép Zsolt, a grótiak elnöke. – Rózsa Laci érkezésével új impulzusokat kapott a csapat. Egy kicsit változtak a módszerek és a hangulat is. Talán ennek köszönhető, hogy hétről hétre jól menetelünk. A legutóbbi meccsen például egy mezőnyjátékos állt a kapuban az eltiltott hálóőrünk helyén. Így is le tudtuk győzni a Zalakarost, amely többek közt idegenben megverte a listavezetőt. Ami külön öröm számunkra, egyre több fiatal játékos teljesítményén látszik: érettek lesznek rövidesen az első osztályban való rendszeres szereplésre. Ez nemcsak a klubvezetés, hanem a szurkolók számára is fontos, mert egyre több helyi ember kerül a csapatba. Kellenek „a légiósok”, mert tapasztalt, jó futballisták. Velük együtt sokat fejlődhetnek a mi reménységeink. Az is jó hír számunkra, hogy az utóbbi időszakban egyre több néző van kint a meccseken. Talán ők is érzik, hogy most ismét nagyon együtt van a csapat. Igaz, ehhez kell az a buzdítás is, amit tőlük kapnak. Nem fogadkozunk, nem ígérgetünk, megpróbálunk minél jobb helyen végezni. Az utolsó mecscsen a roppant hullámzó teljesítményt nyújtó Z. Becsali Tungsram otthonába látogatunk. Nagyon oda kell figyelnünk, mert ők bármire képesek, egy-egy botlás után bravúros teljesítményre is. Azt nem szeretnénk, ha épp ellenünk villognának.

A miklósfaiak épp´ a Tungsramot győzték le 2-1- re. Kiss István, a hazaiak edzője és tanítványai az 50 éves Csepregi Andrással az élen állják a szavukat, és mindenki ellen megpróbálják magukból kihozni a maximumot. Egy döntetlenszagú találkozón értékes 3 pontot gyűjtöttek.

Teskándon a semleges nézők örültek a 4-4-nek, mert sok gólt láttak, azonban a hazaiak éppen ellenkezőleg, hiszen fontos pontokat vesztettek a Tótszentmártonnal szemben.

A bajnokság első felében remeklő, majd kisebb hullámvölgybe került Pókaszepetk magabiztos volt, simán, 3-0-ra legyőzte a Szepetnek együttesét. A szepetkiek nemcsak a sikernek örültek, hanem annak is, hogy egyik erősségük, Csécs Zoltán újra gólt rúgott.


LTE: VOLT LELKI TARTÁSUK
A Lenti TE legutóbb nagy pofont kapott, hiszen a szomszédvár Csesztreg alakulatától hazai pályán 4-1-re kikapott. Az LTE lelki tartását mutatja, hogy egy hét alatt rendezni tudták a sorokat és fegyelmezett futballt produkálva 4-2-re nyertek Gellénházán. Egy olyan meccsen, ahol a kezdeti remeklés után majdnem korán elhitték, hogy minden rendben. Már 3-0-ra vezettek, de a hazaiak feljöttek 3-2-re. Ekkor még mindig maradtak tartalékaik és újra a hálóba találtak.  



Futball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!